Italia: A câștigat 300.000 de euro din exploatarea a zeci de fete românce. Bătute, umilite, puse să se prostitueze

Zeci de tinere din România au fost exploatate crunt, tratate cu cruzime și puse să se prostitueze în cele mai umilitoare moduri, de către un grup infracțional organizat, arată procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România, care a anchetat cazurile.

Capul grupării de infractori, Dumitru Marin, zis „Mitică”, din comuna Tudor Vladimirescu din Galați, a câștigat în Italia, în ultimii cinci ani, nu mai puțin de 300.000 de euro, de pe urma exploatării a zeci de tinere românce, scrie ziare.com.

Dumitru Marin are 42 de ani, a absolvit 3 clase primare și nu are un loc de muncă. Nu are antecedente penale în România, dar în Italia este condamnat cu suspendare pentru proxenetism.

Dumitru Marin este acuzat de procurorii DIICOT că a folosit metode demne de mafioții albanezi pentru a lua, în unele cazuri cu forța, fete din România și a le exploata prin prostituție în Italia, privându-le de cele mai elementare drepturi, expunându-le la boli și provocându-le traume ireversibile.

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galați – l-au reținut pe „Mitică” și pe mai mulți membri ai familiei sale: mama, cumnata, fratele și un văr.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unele au încercat să fugă, altele au fost alungate pentru că nu mai puteau să producă

Unele dintre fete au încercat să fugă, altele au și reușit să o facă și au depus plângeri la poliția italiană. Însă altele au fost alungate, pentru că nu mai puteau să producă, din cauza vâîrstei sau pentru că au fost diagnosticate cu boli grave.

Una dintre fetele care au depus plângere la poliția italiană avea 20 de ani și era gravidă în câteva luni, fără să știe cine este tatăl copilului. Fata a cerut ajutorul unui client. Bărbatul a ajutat-o și fata s-a refugiat într-un centru de victime ale traficului de ființe umane din Napoli.

Apoi a povestit autorităților cum a început calvarul său, cum a plecat din comuna gălățeană Pechea la Tecuci, în căutarea unui loc de muncă. Acolo a fost efectiv răpită, sechestrată de niște interlopi locali care au vândut-o clanului condus de „Mitică”, sub pretextul că va avea grijă de unul dintre copiii familiei, că va fi baby-sitter.

Realitatea a fost alta. Fata a fost adusă în Italia, unde a ajuns să fie exploatată de „Mitică” și transformată în prostituată. Atunci când s-a împotrivit, ea a fost bătută crunt de proxenet. În prezent, tânăra este în grija autorităților italiene.

Deși au ajuns până la a-l reține pe „Mitică” și pe membri ai familiei sale, procurorii DIICOT susțin că o parte din rețea încă este activă în Italia, cel puțin patru victime fiind încă exploatate aici.

Acuzațiile procurorilor

Doar Dumitru Marin a câștigat în Italia, în ultimii cinci ani, nu mai puțin de 300.000 de euro, de pe urma exploatării tinerelor românce. Banii au fost investiți în proprietăți sau mașini de lux, sau pur și simplu pierduți la jocuri de noroc.

Mărturiile tinerelor, ale părinților, ancheta procurorilor italieni, interceptările convorbirilor telefonice și procesele verbale de analiză a transferurilor monetare internaționale sunt probe cheie ale procurorilor DIICOT în acest dosar.

În final, acuzațiile au fost de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori în formă continuată și trafic de persoane în formă continuată.

În fața procurorilor DIICOT, „Mitică” a uzat de dreptul de a nu da declarații.