Italia a câștigat Eurovision 2021! Trupa Maneskin a cucerit publicul cu piesa „Zitti E Buoni”

Italia a câștigat sâmbătă, 22 mai, concursul Eurovision 2021, desfășurat în acest an la Rotterdam. Piesa câștigătoare este „Zitti E Buoni”, interpretată de Maneskin. Italia va fi astfel în anul 2022 țara care va găzdui noua ediție a competiției muzicale.

Maneskin este trupa care a câștigat și ediţia 71 a festivalului cântecului de la San Remo din acest an.

În urma voturilor juriilor din fiecare ţară, Elveţia s-a clasat pe primul loc, urmată de Franţa cu scor strâns. După voturile publicului însă, lupta s-a dat între Elveţia şi Italia, deşi aceasta din urmă nu părea deloc favorită în urma primului vot. Marele câştigător a fost Italia, cu 523 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Franţa (499), iar locul trei Elveţia (433).

Este a treia oară când Italia câștigă acest concurs european, după Gigliola Cinquetti în 1964 și Toto Cutugno în 1990. Premiul revine în Italia după 31 de ani.

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision a avut loc la Rotterdam, oraş care trebuia să o găzduiască anul trecut. Din cauza pandemiei, evenimentul a fost amânat pentru 2021. 26 de țări s-au luptat pentru marele trofeu, printre care Moldova, Austria, Rusia și Italia.

Reprezentanta ţării noastre, Roxen, a cântat în prima semifinală piesa „Amnesia” şi nu a reuşit să se califice în actul final al competiţiei muzicale. Este a treia oară consecutiv când România nu ajunge în finala concursului Eurovision.