Italia a câștigat Eurovision 2021! Trupa Maneskin a cucerit publicul cu piesa „Zitti E Buoni”

Italia a câștigat sâmbătă, 22 mai, concursul Eurovision 2021, desfășurat în acest an la Rotterdam. Piesa câștigătoare este „Zitti E Buoni”, interpretată de Maneskin. Italia va fi astfel în anul 2022 țara care va găzdui noua ediție a competiției muzicale.

Maneskin este trupa care a câștigat și ediţia 71 a festivalului cântecului de la San Remo din acest an.

În urma voturilor juriilor din fiecare ţară, Elveţia s-a clasat pe primul loc, urmată de Franţa cu scor strâns. După voturile publicului însă, lupta s-a dat între Elveţia şi Italia, deşi aceasta din urmă nu părea deloc favorită în urma primului vot. Marele câştigător a fost Italia, cu 523 de puncte. Pe locul doi s-a clasat Franţa (499), iar locul trei Elveţia (433).

Este a treia oară când Italia câștigă acest concurs european, după Gigliola Cinquetti în 1964 și Toto Cutugno în 1990. Premiul revine în Italia după 31 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cea de-a 65-a ediţie a concursului Eurovision a avut loc la Rotterdam, oraş care trebuia să o găzduiască anul trecut. Din cauza pandemiei, evenimentul a fost amânat pentru 2021. 26 de țări s-au luptat pentru marele trofeu, printre care Moldova, Austria, Rusia și Italia.

Reprezentanta ţării noastre, Roxen, a cântat în prima semifinală piesa „Amnesia” şi nu a reuşit să se califice în actul final al competiţiei muzicale. Este a treia oară consecutiv când România nu ajunge în finala concursului Eurovision.