Italia: chinurile unei fete românce de 13 ani violată de doi cumnați și maltratată de către soția unuia dintre ei

Acuzații grave pentru trei români, doi bărbați și o femeie, rezidenți la Padova în Italia la momentul comiterii faptei, chemați în instanță pentru violentarea și maltratarea unei fete de 13 ani, adusă din România pentru a le fi menajeră și baby-sitter.

Eugen Petrică Imbrea, Marcel Imbrea și Ionela Elena Imbrea, acuzați de viol și maltratare în dauna unei minore în vârstă de 13 ani

În fața instanței italiene, procurorul Benedetto Roberti a cerut pedeapsa cu închisoarea la 8 ani de detenție și pedeapsa complementară a interzicerii apropierii de locurile frecventate de minori pentru Eugen Petrică Imbrea, 44 de ani, lucrător la fabrica de bere Peroni, 6 ani pentru cumnatul său, Marcel Imbrea, în vârstă de 42 de ani arestat în 2010 și pentru furtul unor fazani într-o vilă din Mira, ambii acuzați de violență sexuală continuă și agravată împotriva unui copil cu vârsta de sub 14 ani; 2 ani cu suspendarea condiționată a sentinței pentru Ionela Elena Imbrea, 38 de ani, soția lui Petrică și sora lui Marcel, chemată în instanță să răspundă pentru acuzația de maltratare, informează mattinopadova.it.

Greu de imaginat că se pot întâmpla astfel de fapte și înfiorător ceea ce povestește fata care a fost în repetate rânduri victima violurilor bărbaților și a relelor tratamente din partea femeii:

În vara anului 2008 mama, care era plecată în Franța pentru muncă, decide să-și încredințeze fiica perechii de compatrioți Petrică și Ionela Imbrea care sunt din același sat din România din care provenea și victima. Ionela Imbrea spunea că are nevoie de fată ca baby-sitter pentru a-i avea grijă de copii în timp ce ea era la muncă. Mama fetei este de acord numai că la scurt timp după sosirea la Padova, unde locuia familia Imbrea, copila descoperă iadul: abuzuri sexuale, bătăi, insulte, amenințări cu moartea chiar și din partea Ionelei. Fata avea doar câteva minute din când în când pentru a merge la supermarket, aceasta era singura ei legătură cu externul. Nici o prietenie, nici un contact, numai obligația de a oferi servicii casnice și de a avea grijă de copiii cuplului în schimbul unor reîncărcări telefonice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Fata de 13 ani a reușit să povestească totul psihologilor italieni care au avut-o în grijă:

În acea zi la domiciliu familiei Imbrea era doar fiica nou-născută și la parter un frate care se uita la televizor. Erau doar 3 luni de când fata de 13 ani venise în casa lor iar acum, dintr-o dată, ușa camerei se izbește de perete și Petrică Imbrea intră în camera ei. E agitat și nervos, o insultă, o amenință, o lovește cu o palmă peste față și o terorizează. Apoi îi rupe pijamalele, lăsând-o goală și aruncând-o pe pat unde se consumă violul. Primul dintr-o serie de acte sexuale care vor avea loc de două sau de trei ori pe săptămână pentru a satisface instinctele sale animalice. Dar aceeași violență va avea loc de trei ori și din partea cumnatului beat, Marcel, în timp ce sora lui, soția primului, care poate nu conștientiza gravitatea abuzurilor sau probabil dezinteresată de ceea ce se întâmpla, își va descărca furia tot pe biata fată violată, izolând-o de lumea exterioară și forțând-o să aibă grijă de copiii ei.

În 2013, mama fetei vine să o viziteze în Italia și înțelege că s-a întâmplat ceva cu fiica sa. De aceea decide să o ia cu ea în Franța unde fata îi va spune tot ceea ce i se întâmplase. Petrică și Ionela Imbrea au încercat să convingă femeia să renunțe la un eventual denunț sau cel mult, să depună o plângere în România unde pentru infracțiuni sexuale este posibilă comiterea sentinței într-o despăgubire în bani.

Dar mama și fiica refuză. Și se prezintă la sediul poliției din Asti unde depun o plângere iar documentele sunt trimise procurorului general din Padova. Are loc ancheta încheiată cu rechizitoriul celor trei inculpați iar procesul va fi reluat pe data de 17 ianuarie. Un proces în care Eugen Petrică Imbrea, Ionela Elena Imbrea și Marcel Imbrea vor trebui să răspundă de rănile trupești și sufletești pe care sunt acuzați că le-au cauzat unei copile de doar 13 ani!

@rotalianul