Italia: Cinci români s-au răsturnat cu mașina într-un canal. Un băiat de 23 de ani este dispărut

Cinci bărbați români s-au răsturnat cu mașina în apele canalului navigabil Mincio, la Pozzolo, provincia Mantova din Lombardia. Incidentul a avut loc duminică, 5 mai, în zorii zilei. Patru dintre persoanele implicate, cu vârste cuprinse între 24 și 46 de ani, au fost salvate, dar tânărul Raul Cristian Lăcătușu, în vârstă de 23 ani, este dat dispărut.

Cei cinci români sunt rezidenți în Valeggio sul Mincio (Verona) și erau pe malul canalului pentru a pescui. Locul în care s-a petrecut incidentul este punctul în care canalul se separă de râu și după câțiva kilometri prin zona rurală din jurul orașului Mantova se reunește cu Mincio. Grupul de prieteni se afla acolo la pescuit din seara zilei de sâmbătă și când condițiile meteorologice s-au înrăutățit, cu ploaie și vânt puternic, cei cinci au hotărât să se adăpostească în mașina parcată pe malul canalului. Apoi au pornit motorul pentru a se încălzi și au adormit dar, din nefericire și fără ca cineva să își de-a seama de ce se întâmplă, mașina a alunecat încet de-a lungul malului și a ajuns în canal, scufundându-se. Autoturismul era parcat pe o porțiune de teren ușor înclinat și probabil, din neatenție, șoferul nu a tras frâna de mână, scrie presa italiană.

Trei dintre victime au reușit să iasă din mașină și să înoate până la mal dând alarma. Au fost auziți de alți pescari care l-au salvat pe a patrulea bărbat, în timp ce nu au reușit să facă nimic pentru cel de-al cincilea. Raul Cristian a ieșit din mașină, dar a fost luat de curent înainte ca unul dintre salvatori să apuce să-l tragă la mal.

În cursul zilei de duminică tânărul român a fost căutat de echipele de pompieri și scafandri, dar ploaia, curenții puternici și apa mare a canalului au făcut ca în cursul după-amiezii căutările să fie suspendate. Ele vor fi reluate în cursul zilei de astăzi.