Italia: Cine este românul ucis cu lovituri de sapă în Sicilia. Criminalul său a fost arestat

Victima oribilei crime care a avut loc în Sicilia în această dimineață, de 8 iulie, este Constantin Pinău, în vârstă de 36 de ani, de origine română. Soția sa este și ea rănită. În cătușe, acuzat de crimă, compatriotul Vasile Lupașcu, român în vârstă de 44 de ani.

Constantin Pinău lucra în agricultură, scrie Agrigento Notizie. Conform reconstituirii efectuate de carabinierii care anchetează dinamica faptelor, Pinău a fost lovit cu o sapă în zona capului de către conaționalul său, astăzi în jurul orei 7:00, în afara casei sale din cartierul Sant’Erasmo, în via Donnaligara din Naro, provincia Agrigento.

Cearta dintre cei doi ar fi început ieri seară, pe străzile centrale ale localității Naro. Astăzi dimineață, Lupașcu, înarmat cu o sapă, l-ar fi așteptat pe Pinău să iasă din casă, moment în care l-a lovit de mai multe ori cu sapa. Rănit grav, românul a fost transportat la spital unde a decedat în jurul orei 8:20.

Vasile Lupașcu, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat și acuzat de crimă.

Via Donnaligara din Naro, provincia Agrigento, locul unde a fost lovit cu o sapă Constantin Pinău de către Vasile Lupașcu. Pinău a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital

La baza acestei tragedii, se pare că stau certuri mai vechi între familiile celor doi protagoniști. Victima ar fi fost apărată de soția sa, care a fost și ea rănită în litigiu. Împreună cu Lupașcu ar fi fost fiul și soția. Vasile Lupașcu se află acum în cazarma carabinierilor, interogat de poliție și, probabil, va fi dus la închisoare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cauzele disputei și motivul crimei nu sunt clare încă. Din primele investigații pare că Vasile Lupașcu și-a făcut dreptate singur, în urma certurilor dintre cele două familii.