Italia: Cine este violatorul român care ademenea „badantele” cu oferte de muncă pe Facebook

Publica anunțuri cu oferte de muncă pentru badante pe Facebook folosind un profil fals, de femeie, dar intenția sa era una singură: să le violeze.

Alexandru Răzvan Popa, în vârstă de 39 de ani, și-a creat un profil de femeie pe Facebook cu numele „Roxana Alex” și publica anunțuri pe diferite grupuri în care spunea că oferă un loc de muncă pe post de badantă, lăsând și un număr de telefon, așa cum se poate vedea în imaginea de mai jos.

Anunțul publicat de Alexandru Răzvan Popa pe un grup Facebook cu români din Italia

Potrivit ziarului Cronache della Campania, bărbatul a reușit să intre în contact cu mai multe femei, unele dintre ele confirmând autorităților italiene că au vorbit cu el dar au respins oferta sa de muncă înainte de a-l întâlni, probabil și din cauză că acesta cerea o sumă de bani pentru a oferi acest loc de muncă. Din păcate, o tânără de 24 de ani a acceptat oferta de muncă și a căzut în capcana acestuia.

Tânăra, originară din Republica Moldova, dar care locuiește împreună cu mama sa, și ea badantă, în provincia Salerno, a decis să se meargă la Milano, unde era presupusul loc de muncă pe post de îngrijitoare de bătrâni. Ajunsă în gara centrală din Milano în data de 26 august 2018, aceasta a luat un taxi cu destinația Rozzano, o localitate din sudul provinciei Milano, unde era așteptată de bărbatul român.

Acel bărbat era Alexandru Răzvan Popa și a condus-o pe femeia moldoveancă în apartamentul unde locuia el, pe via dei Giaggioli. După ce a lăsat valizele acolo, tânăra se pare că i-a plătit suma de 150 de euro lui Popa pentru că i-a găsit locul de muncă, iar acesta a invitat-o la bar, unde i-a oferit ceva de băut.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Ulterior, bărbatul român și tânăra moldoveancă s-au întors în apartamentul unde aceasta din urmă și-a lăsat valizele, iar acolo au urmat clipe de coșmar pentru ea. Alexandru Răzvan Popa a sechestrat-o în apartament ore în șir, a bătut-o cu bestialitate, rupându-i și septul nazal, apoi a violat-o. După toate aceste ore de chin, bărbatul i-a cerut femeii moldovence să ia un taxi și să plece, aceasta fiind ulterior găsită plângănd pe o bancă în apropierea apartamentului, unde a fost ajutată de o altă femeie. Medicii i-au dat tinerei de 24 de ani 40 de zile de recuperare medicală pentru a-și reveni după violențele subite din partea bărbatului român.

Între timp, Alexandru Răzvan Popa și-a făcut pierdută urma iar anchetatorii au fost nevoiți să-l caute timp de o lună, singurul indiciu pe care aceștia îl aveau fiind un document de acum 7 ani în care mama sa, care e plecată de mult în România, declara că va sta cu ea în apartamentul din Rozzano, unde a avut loc violul. În cursul zilei de ieri, 27 septembrie 2018, carabinierii au reușit să-l găsească pe Popa într-o casă comunală din localitatea Pero, casă în care locuia în trecut sora sa. Acesta era ascuns sub un pat și nu a scos niciun cuvânt în timpul arestării.

Pe numele lui Popa se pare că mai existau două mandate de arestare emise acum 2 ani de către procuratura din Bacău, unul pentru bani falși și altul pentru diferite furturi. De asemenea, anchetatorii consideră că este posibil ca acesta să mai fi comis și alte violuri, având în vedere modul său de operare, dar care nu au fost denunțate încă. La profilul Facebook fals pe care acesta îl folosea, Popa avea peste 1.400 de prieteni, toate femei din Europa de Est.