Italia: cine sunt cei doi păstori români omorâți cu cruzime și motivul pentru care au fost uciși

Pentru oribilele crime care au avut loc marți, 24 octombrie 2017, pe un câmp de grâu din apropierea localității Chivasso, provincia Torino, motivul pare a fi răzbunarea, suspectează autoritățile italiene citate de presa italiană.

Doru Constantin Olaru, 28 ani, originar din Bacău și colegul său de 38 de ani, Costel Cornel Calinciuc, au fost vânați și uciși pe câmp cu cruzime de mai multe persoane după ce li s-a dat foc la rulota în care locuiau, așa cum reiese dintr-o primă reconstituire a faptelor făcută de autorități pe baza dovezilor găsite și a mărturiilor oamenilor din zonă.

Costel Calinciuc – stânga și Doru Constantin Olaru – dreapta

Cei doi români lucrau ca păstori și aveau în grijă peste 500 de oi la o înălțime de 2.700 metri, în zona lacului Serrú din apropierea localității Ceresole Reale (Torino).

Ciro Andretta, un bătrân care locuiește în apropierea locului unde s-au petrecut oribilele fapte povestește pentru ziarul La Stampa ceea ce a auzit în noaptea de luni spre marți, după miezul nopții:

„Nu le-am văzut dar cred că au fost două sau trei (mașini – n.r.). Am crezut că sunt cuplurile care se retrag în zonă pentru a avea intimitate. Dar două sau trei care pornesc în grabă cu scârțâit de cauciucuri e imposibil”, spune bătrânul italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Dacă s-a întâmplat așa, aceia erau asasinii conaționalilor noștri, cei care întâi au dat foc rulotei și l-au omorât cu bestialitate pe Doru Constantin Olaru în mijlocul turmei de oi. Apoi l-au vânat pe Costel Calinciuc pe câmp pe care l-au omorât la circa 500 de metri distanță de Doru Olaru. Amândoi uciși cu lovituri violente aplicate cu un baston sau un obiect asemănător la nivelul capului, lovituri care au provocat spargerea craniilor practic.

Carabinierii sunt convinși că este vorba de o răzbunare, scrie sursa citată. Atât de convinși încât au început să-i interogheze pe toți cunoscuții celor doi români uciși, începând de la proprietarul turmei de oi și apoi continuând cu alți păstori din zonă dar și localnici.

Proprietarul turmei de oi, Franco Pognant, a fost primul interogat dar este în același timp și primul care a anunțat dispariția păstorilor români, fiindcă nu mai reușea să-i contacteze la telefon din jurul orei 23.00 ale serei de luni, 23 octombrie.

„Nu aveau dușmani, erau băieți foarte buni”, spune Pognant.

Conaționalilor noștri nu le era frică să-și petreacă nopțile în sălbăticie. Aveau câinii care făceau de pază, stăteau în rulotă, găteau la un aragaz mic și intrau în contact cu cei dragi pe Facebook prin intermediul telefoanelor celulare.

Ultimele postări publicate de cei doi bărbați români pe Facebook par să fi fost după ora 23.00 de luni seara apoi nimic. A doua zi apare un mesaj de condoleanțe într-un comentariu la o postare publicată de Costel Calinciuc și restul e doar durere. În fotografiile bărbatului de pe Facebook apare în prim plan o femeie între 30 și 40 de ani cu o fetiță de circa 12-14 ani, probabil soția și copilul conaționalului nostru.