Italia: Cine sunt cei doi soți români, victime ale crimei-sinucidere din provincia Brescia

Se numea Sorina Monea și avea 50 de ani, femeia română ucisă de soțul său, Florinel Monea, cetățean român și el, în vârstă de 55 de ani.

Cei doi locuiau într-o căsuță din localitatea italiană Ome, provincia Brescia, localitate în care Sorina lucra ca îngrijitoare. Florinel avea un an de când se întorsese în Italia, scrie Il Giorno, după ce a stat o perioadă în România unde s-a supus unor tratamente psihiatrice pentru a lupta împotriva depresiei. Situația între cei doi soți era complicată și existau certuri mereu iar din casa lor se auzeau adesea strigăte dar nimeni nu-și imagina că se va ajunge vreodată la o astfel de tragedie.

Anchetatorii la locuința celor doi soți români. Sursa foto: Corriere della Sera

Crima, urmată de sinuciderea bărbatului, se pare că a avut loc duminică, 3 iunie 2018, dar corpurile au fost descoperite abia ieri, 4 iunie. Potrivit sursei citate, macabra descoperire a fost făcută chiar de fiul celor doi soți români, un tânăr de 30 de ani. Când a văzut că mama sa nu s-a prezentat la muncă în dimineața zilei de ieri, fiul soților Monea a decis să meargă acasă la ei, să verifice dacă e totul în regulă.

Era în jurul orei 16.30 când tânărul a intrat în locuința părinților săi, a găsit trupurile lor fără suflet într-o baltă de sânge, în bucătărie. Conștientizând imediat ceea ce s-a întâmplat acolo, tânărul a sunat imediat la 112 iar în scurt timp au fost prezenți la fața locului atât carabinierii, cât și personalul medical de pe ambulanță dar pentru Sorina și Florinel nu se mai putea face nimic.

După o primă reconstituire a faptelor, reiese că Florinel Monea și-a înjunghiat de mai multe ori soția cu un cuțit, apoi a lovit-o brutal, de mai multe ori, cu o sticlă. După ce a ucis-o, bărbatul a decis să-și ia viața și el, întâi prin auto-înjunghiere, apoi prin a bea un cocktail de medicamente, care i-au provocat un stop cardiac.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Asupra corpurilor neînsuflețite va fi executată autopsia, care va avea scopul de a determina cu exactitate cauzele decesului dar și ora la care a avut loc tragedia.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor: