Italia: Comemorarea victimelor pandemiei de comunitățile religioase din Sanremo

În după amiaza zilei de sâmbătă, 22 august, la Pian di Nave, în orașul Sanremo din nordul Italiei, membri și reprezentanți ai comunităților religioase locale și străine s-au adunat într-un moment de reculegere, de reflecție și rugăciune, în memoria tuturor victimelor pandemiei de coronavirus. La eveniment a participat și parohul Bisericii Ortodoxe Române din Sanremo, Claudiu Mihai.

A fost un moment intens, profund și înălțător, scrie Riviera Time. Evenimentul a avut loc în ziua în care ar fi trebuit să se organizeze La Festa dei Popoli (Sărbătoarea Popoarelor), anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

Alături de preotul român au mai fost prezenți Imamul Centrului Cultural Islamic din Sanremo, Alaa Ramzi, Pastorul Bisericii Valdese, Jonathan Terino și Episcopul de Ventimiglia-Sanremo, Antonio Suetta.

În acest an, din cauza situației de urgență generată de pandemia de coronavirus, nu a fost posibilă organizarea celei de-a 15-a ediții anuale a sărbătorii numite Festa dei Popoli, un eveniment promovat de comunitățile de imigranți din Sanremo.

„Mulțumim gazdei Lions Club Sanremo și lui Roberto Pecchinino pentru serviciul audio și video pus la dispoziție, precum și consilierului Costanza Pireri care a luat cuvântul în numele municipalității din Sanremo”, au declarat organizatorii conform sursei citate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI