Italia comemorează la data de 18 martie victimele pandemiei de coronavirus. Mesajul Ambasadei României

Data de 18 martie a fost declarată în Italia zi de comemorare a victimelor pandemiei de COVID-19, care a cauzat până acum în această ţară peste 100.000 de morţi. Drapelurile au fost coborâte în bernă la toate instituţiile publice şi a fost organizată o ceremonie de reculegere a premierului Mario Draghi la Bergamo, oraş martir din regiunea Lombardia. Ambasada României în Italia a transmis un mesaj de solidaritate: „În fața acestor grele încercări, să redescoperim puterea solidarității și a speranței.

Mario Draghi a Bergamo. Foto: La Repubblica

Imaginile dramatice cu camioane militare ce transportau sicrie în plină noapte din acest oraş către alte locuri din nordul Italiei, întrucât crematoriile din Bergamo nu mai făceau faţă, au fost difuzate cu exact un an în urmă, la 18 martie 2020, făcând înconjurul lumii.

Ambasada României în Italia a transmis pe pagina Facebook un mesaj de solidaritate:

„Ne alăturăm astăzi prietenilor italieni, în semn de doliu pentru toate victimele cauzate de Covid19, printre care se numără și cetățeni români, unii dintre ei angajați în prima linie în lupta împotriva acestui virus. Drapelele au fost coborâte în bernă la Ambasada României la Roma și la toate oficiile consulare românești din Italia. Un gest simbolic, în memoria celor care și-au pierdut viața și pentru a nu uita suferința și moartea care au atins atâtea familii. În fața acestor grele încercări, să redescoperim puterea solidarității și a speranței.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI