Italia: Condițiile în care trăiesc muncitorii agricoli din Sicilia filmate de autorități

Patru întreprinzători agricoli din Vittoria, provincia Ragusa (Sicilia) au fost denunțați pentru exploatarea ilegală a forței de muncă după ce controalele făcute de polițiști la fermele pe care aceștia le dețineau au scos la iveală că se foloseau de muncitori de origine română cărora nu le întocmeau contracte și pe care îi cazau în condiții insalubre.

Cei patru italieni dețineau trei ferme, toate aparținând unei singure familii.

- Continuarea după publicitate -

Familia siciliană deține zeci de mii de metri pătrați de sere, împărțite practic în trei companii agricole. La controlul autorităților au fost găsiți 23 de muncitori dintre care 6 femei, aproape toți români, care erau forțați să trăiască în structuri insalubre pentru care plăteau și chirie.

Condițiile în care locuiau și trăiau muncitorii români le puteți vedea aici, într-un video filmat de autoritățile italiene.

Muncitorii care lucrau fără contract de muncă erau în număr de 5, printre ei și doi minori, în timp ce ceilalți erau angajați. Declarațiile muncitorilor nu i-au convins pe anchetatori, românii au declarat că au primit un salariu conform convenției colective de muncă, dar au fost probabil instruiți de angajator, scrie lasiciliaweb.it

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unul dintre proprietari fusese deja arestat cu câteva luni în urmă și de această dată se plângea de noul control, de senzația că ar fi persecutat și solicita timpul necesar pentru a putea pune în regulă toate companiile deținute.