Italia: Copil român de 3 ani în stare foarte gravă, s-a jucat cu o sticlă de alcool lângă foc. Părinții nu erau acasă

Un copil român în vârstă de numai 3 anișori se află în stare foarte gravă la spital după ce s-a jucat cu o sticlă de alcool lângă flăcările de la aragaz și a luat foc. Micuțul se afla în casă în acel moment cu sora lui de 14 ani, o prietenă de-a ei și fratele de 10 ani.

Potrivit ziarului Il Messaggero, totul s-a întâmplat în dimineața zilei de marți, 23 iunie, într-un apartament situat în piazza San Lorenzo din cartierul Lancianovecchia al localității Lanciano, regiunea Abruzzo. Copiul de 3 ani, nesupravegheat de nimeni, se pare că se juca în preajma flăcărilor de la aragaz cu o sticlă de alcool și, la un moment dat, focul a intrat în contact cu alcoolul. Sora lui de 14 ani, alertată de țipetele copilului, a încercat să stingă flăcările, dar a suferit și ea mai multe arsuri la mâini.

Salvarea se pare că a venit în cele din urmă din partea unor vecini care au auzit și ei disperarea micuțului și au intervenit repede, stingând flăcările cu ajutorul unei pături. I-au luat apoi pe ambii copii cu mașina și i-au dus la secția Urgențe a spitalului din Lanciano. Medicii de acolo au constatat însă că starea copilului de 3 ani, care avea arsuri pe tot corpul, este foarte gravă și au cerut să fie transferat cu elicopterul la spitalul Gemelli de la Roma. Starea sa este critică și lângă el, în spital, se află și mama lui, precizează sursa citată.

Polițiști din Lanciano, cu ajutorul colegilor de la Chieti, au deschis o anchetă pentru a verifica dinamica incidentului și motivul absenței părinților din locuință când s-a întâmplat totul.