Italia: copil român de numai șapte anișori salvat de la înec de doi câini salvamari

Copilul unui cuplu de români rezidenți în localitatea italiană Amelia din provincia Terni a fost la un pas de moarte în după-amiaza zilei de duminică, 7 iulie 2019, după ce s-a răsturnat în apele mării de pe colacul gonflabil pe care se afla.

După prânz, bunicii copilului au decis să meargă pe plaja din Tarquinia pentru a se răcori puțin, iar micuțul, în vârstă de numai 7 ani, se afla pe un colac gonflabil în apă, aproape de mal și părea în maximă siguranță, supravegheat de bunicul său. Un vânt puternic însă s-a ridicat din senin și a dus copilul cu colacul înspre larg, iar bunicul său l-a scăpat de sub control.

Nu a durat mult și vântul a răsturnat colacul, lăsându-l pe micuțul nostru conațional în mijlocul valurilor, unde apa era prea adâncă pentru înălțimea sa și fiindcă nu știa încă să înoate, risca să aibă loc o mare tragedie. Din fericire, Wendy și Kobe, doi câini antrenați special pentru astfel de operațiuni de salvare și ghidați de salvamarii Francesca și Marcello, au sărit imediat în apă pentru a-l salva pe copil.

Copilul român și cei doi câini care l-au salvat. Sursa foto: Corriere dell’Umbria

În numai câteva secunde, micuțul a fost scos la mal în siguranță de câinii salvatori și tragedia a fost astfel evitată pentru familia de români din Amelia, relatează Corriere dell’Umbria.