Italia: culorile regiunilor de la 1 februarie. Patru regiuni și o provincie în zona portocalie, 16 în zona galbenă

Începând de luni, 1 februarie, aproape toată Italia se află în zona galbenă, chiar și regiunile Lazio și Lombardia. Doar cinci regiuni vor fi „portocalii”. Ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat: „Sunt vești bune, dar trebuie să fim în continuare prudenți”.

Regiunile Puglia, Sardinia, Sicilia, Umbria și provincia autonomă Bolzano vor fi în zona portocalie.

Toate celelalte regiuni și provincii autonome vor fi în zona galbenă. Nicio regiune nu se va afla în zona roșie: Sicilia și provincia Bolzano devin „portocalii”. În timp ce multe regiuni trec de la portocaliu la galben, inclusiv Lombardia și Lazio despre care s-a discutat mult în ultimele zile. Împreună cu ele trec în zona galbenă Abruzzo, Calabria, Emilia Romagna, Friuli, Liguria, Marche, Piemont, Veneto și Valle d’Aosta.

Italia: culorile regiunilor începând de la 1 februarie

Indicele de contagiune Rt

Abruzzo 0,81, Basilicata 0,91, Calabria 0,82, Campania 0,97, Emilia 0,77, Friuli 0,68, Lazio 0,73, Liguria 0,87, Lombardia 0,84, Marche 0,88, Molise 1,51 (dar cu un interval mai mic de 1,16), Piemont 0,82, Provincia Bolzano 0,8, Provincia Trento 0,56, Puglia 0,9, Sardinia 0,81, Sicilia 0,98, Toscana 0,95, Umbria 0,96, Val d’Aosta 0,82, Veneto 0,61.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

RT ne spune câți oameni pot fi infectați de o singură persoană în medie și într-o anumită perioadă de timp, în raport cu eficacitatea măsurilor restrictive.

În termeni ușor de înțeles, dacă indicele Rt este 2, înseamnă că fiecare persoană infectată, într-o perioadă dată, poate infecta două persoane și aceste două persoane pot infecta încă două în perioada următoare. Din acest motiv, este bine ca indicele Rt să rămână sub 1. Dacă indicele este mare de 1 se adoptă noi interdicții: înseamnă, de fapt, că fiecare persoană pozitivă la covid a infectat pe alta.