Italia: Culorile regiunilor începând din 3 mai. Una singură va fi zonă roșie

Culorile regiunilor italiene se schimbă de luni, 3 mai, după monitorizarea săptămânală efectuată de către Ministerul Sănătății și Institutul Superior de Sănătate. O singură regiune, Valle d’Aosta, va fi zonă roșie, iar Sardinia trece din zona roșie în cea portocalie.

Regiunile din zona roșie

Singura regiune din zona roșie va fi Valle d’Aosta.

Regiunile din zona portocalie

Sardinia trece în zona portocalie, unde mai figurează regiunile Puglia, Basilicata, Calabria și Sicilia.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Regiunile din zona galbenă

În zona galbenă erau deja și rămân în continuare regiunile Abruzzo, Campania, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Liguria, Lombardia, Marche, Molise, Piemont, Toscana, Umbria și Veneto și provinciile autonome Bolzano și Trento.

În regiunile din zona galbenă deplasarea se face în mod liber. Pentru deplasarea în scop turistic în zonele portocalii și roșii va fi nevoie să demonstrăm că am fost vaccinați, că avem un test covid negativ făcut în ultimele 48 de ore sau că am avut covid și ne-am însănătoșit. Adeverința de vaccinare emisă de unul dintre statele UE este recunoscută în Italia. Pentru cei care se deplasează în scop de lucru, sănătate sau altă urgență care poate fi demonstrată, va fi necesară doar auto-declarația. Deplasarea între orele 22:00 și 5:00 se face în continuare doar pe motive de muncă, sănătate și maximă urgență.