Italia: Cum a ajuns să fie ucisă Vasilica Nicoleta Neața, românca arsă la Modena de un bărbat italian. Trista poveste a femeii

Un trecut trist, plin de întâmplări care i-au marcat existența, un destin dureros a fost viața tinerei femei românce Vasilica Nicoleta Neața, care, la numai 31 de ani, a fost ucisă și arsă în ziua de 29 august a acestui an în provincia Modena din Italia. Poliția a arestat pentru uciderea Vasilicăi pe Raffaele Esposito, în vârstă de 34 de ani, bucătar-șef originar din Napoli, suspectat și de alte fapte violente, precum răpire și violență sexuală, fapte comise în decursul lunilor august și septembrie.

Raffalele Esposito (34 ani) asasinul româncei Vasilica Nicoleta Neața (31 ani)

Cine era Vasilica Nicoleta Neața

Vasilica Nicoleta Neața a trăit timp de mulți ani în Bassano și Vicenza. În anul 2013 a avut un accident urmat de o intervenție chirurgicală, care, în mod paradoxal, a fost singurul lucru care a permis anchetatorilor să-i descopere acum identitatea.

Născută și crescută în România, a ajuns în Italia pe când era doar o copilă și după ce a locuit la Bassano și Vicenza, s-a mutat la Modena. A devenit prostituată, iar viața sa a fost împovărată cu accidente și bătăi primite deja pe când „lucra” în zona orașului Vicenza.  A urcat în mașina Lancia Y a lui Raffaele Esposito în noaptea dintre 29 și 30 august și nu s-a mai întors acasă. Trupul său a fost ars într-o zonă izolată din Savignano sul Panaro, sub un foc alimentat de cartoane, anvelope vechi și pagini din manuale școlare.

Dintre puținele rămășițe ale Vasilicăi, găsite sub cenușă de către anchetatori, nu mai exista practic nimic care să ducă la identificarea femeii. Era destinată să rămână un cadavru neidentificat dacă nu ar fi fost un șurub care, cu 5 ani în urmă i-a fost implantat în femur pentru a susține osul după o fractură suferită. O proteză cu un cod precis, numai două de acest fel în Italia până acum, care a dus rapid la identificarea conaționalei noastre.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lovită grav de o mașină și abandonată în mijlocul străzii

Proteza îi fusese implantată la spitalul San Bortolo din Vicenza. Era în anul 2013 și Vasilica practica prostituția la Vicenza pe atunci. La ora 4:00 dintr-o noapte de la mijlocul lunii decembrie a acelui an, femeia fusese lovită de o mașină în timp ce stătea pe trotuarul din Viale San Lazzaro, în fața numărului 127. Nu primise imediat ajutor, a fost accidentată și abandonată de șoferul mașinii Fiat Brava care a lovit-o, în mijlocul drumului. Șoferul a fugit de la locul accidentului, lăsând mașina tamponată de o vitrină a unui magazin din apropiere și pe Vasilica jos, pe asfalt.

În stare gravă, românca a fost internată la spitalul în Vicenza și în zilele următoare a fost operată pe femur. A stat mai multe zile în spital și s-a refăcut, nu pentru altceva, se pare, ci pentru a ieși din nou, în stradă, pentru a se prostitua. Trei ani mai târziu, în anul 2016, Vasilica o pățea din nou, a fost bătută crunt cu pumnii și picioarele de o cunoștință, a declarat ea pe atunci polițiștilor și astfel, a ajuns din nou la spitalul din Vicenza.

Terorizată de bărbatul care o bătuse – probabil proxenetul ei – nu a acceptat să facă o plângere împotriva acestuia și poate aceta a fost unul dintre motivele care au convins-o să se mute în Emilia-Romagna, unde a continuat să se prostitueze. Și unde, într-o noapte de sfârșit de august, a întâlnit un bărbat și a acceptat să se urce în mașina sa. Ca să fie ucisă, arsă și mâncată de animale. Din resturile trupului său, lipseau membrele, anchetatorii spun că probabil au fost mâncate de porcii mistreți din zonă.

Pe unul din profilele pe care Vasilica Nicoleta Neața le avea pe Facebook, scria cu un an în urmă: „Fac ce vreau și unde vreau!”, o decizie pentru care, din nefericire, a plătit cu viața.