Italia: Curs gratuit de formare profesională pentru „badante”

Într-o țară ca Italia, unde numărul de persoane vârstnice crește de la an la an, activitatea de îngrijitoare care oferă servicii de asistență personală bătrânilor și bolnavilor este un dintre cele mai căutate. Multe femei care acceptă un astfel de angajament sunt la prima experiență și nu știu cum să procedeze în diverse situații care apar inevitabil.

Luându-și răspunderea de a îngriji o persoană în vârstă, de multe ori și bolnavă, „badantele”, cum sunt numite în Italia, se angajează la o muncă nu tocmai ușoară. De aceea, pentru a înfrunta cu bine toate situațiile sunt recomandate cursuri de formare profesională organizate de cele mai multe ori de administrațiile locale și puse la dispoziția persoanelor interesate în mod gratuit.

Pentru al 14-lea an consecutiv, un curs de acest fel se va organiza în perioada următoare la Arona, în provincia Novara din Piemonte

Cursul va fi gratuit și va începe sâmbătă, 16 martie, ne informează Novara Oggi. O echipă formată din personal calificat, cum ar fi medici, asistente medicale, fizioterapeuți și alți specialiști cu experiență teoretică și practică în domeniu, va susține lecții teoretice și demonstrative care să vină în ajutorul celor care prestează servicii de asistență personală vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și bolnave.

Cursurile vor avea loc săptămânal, sâmbăta dimineața între orele 9:00 și 11:30, la Arona, sediul CRI (Croce Rossa Italiana) din Via General Chinotto.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pentru informații și înscrieri puteți suna la numărul de telefon 0039/032 248 000.