Italia: Cursa nebună a unui român cu mașina pe străzi și tamponările cu mașina poliției pentru a scăpa de control

Un tânăr român de 28 de ani a fost denunțat de agenții Poliției de Stat din Cagliari după ce a încercat să scape de un control al forțelor de ordine fugind într-o cursă nebună cu mașina pe străzile orașului și tamponând de mai multe ori autovehiculul polițiștilor pentru a nu fi blocat.

Anunțul făcut pe Facebook de Polizia di Stato

Potrivit celor relatate de agenții de poliție, un bărbat aflat la volanul unei mașini Mini Cooper care circula pe Viale Sant’Avendrace din localitate a schimbat imediat sensul de mers după ce a văzut mașina Poliției, intrând pe via Santa Gilla și accelerând brusc pentru a scăpa de un eventual control. Polițiștii au încercat atunci să-l ajungă din urmă pentru a-l bloca, solicitând în același timp ajutor de la alte patrule.

Șoferul mașinii Mini Cooper însă a pornit într-o cursă nebună, la mare viteză, pe străzile orașului, fără a ține cont de semnele de circulație și lovind chiar și mașina poliției care l-a ajuns din urmă și i-a solicitat să oprească autoturismul.

Mașina poliției lovită de șoferul român în încercarea de a scăpa de control

Mai mult, la vederea unei alte mașini de poliție, șoferul de la volanul automobilului Mini Cooper a urcat fără să ezite pe trotuar unde a parcurs cu viteză mare o distanță de câțiva metri.

Din fericire, niciun trecător nu a fost rănit, iar polițiștii au reușit într-un final să-l blocheze când a ajuns pe via San Simone unde șoferul fugitiv, în încercarea de a efectua alte manevre periculoase, a pierdut controlul volanului și s-a lovit de un zid.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Locul unde a fost prins șoferul român

În urma verificărilor, polițiștii l-au identificat pe șoferul mașinii Mini Cooper ca fiind un bărbat român de 28 de ani cu inițialele numelui P.M. și deja cunoscut de forțele de ordine pentru alte infracțiuni. Acesta a fost denunțat în stare de libertate pentru rezistență în fața unui organ public și pagube în dauna statului italian.

Mașina Mini Cooper pe care o conducea bărbatul român