Italia: declarați nevinovați italienii acuzați de ascunderea trupului neînsuflețit al muncitorului român Aurelian Cochior

Aurelian Cochior, cetățean român în vârstă de 42 de ani, era dispărut de circa trei săptămâni atunci când trupul său fără viață a fost găsit în stare avansată de descompunere, în data de 5 august 2017, lângă o pășune din localitatea Arnad, provincia Aosta.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul român muncea pe o pășune din localitatea menționată mai sus, al cărei proprietar este Piersandro Cout, de 49 ani. Cout și un colaborator al său, Aldo Janin de 74 de ani, au fost puși sub acuzație imediat de către procuratura din Aosta pentru ascunderea cadavrului, deși aceștia declarau la acea vreme că Aurelian Cochior ar fi plecat de la ei fără să le spună nimic, adăugând și că au considerat totodată că muncitorul român ar fi plecat în România și din acest motiv nu au anunțat dispariția sa, dispariție care nu a fost anunțată nici de alte persoane între timp.

Trupul neînsuflețit a fost găsit ulterior de către un trecător, la trei săptămâni după dispariția conaționalului nostru, însă, din cauza stării avansate de descompunere și lipsa documentelor, identitatea sa nu a putut fi stabilită cu exactitate decât în urma unui test ADN comparat cu cel al părinților săi.

În urma autopsiei cadavrului, care a fost executată în data de 14 august 2017 de medicul legal Mirella Gherardi, nu au fost găsite urme de violență asupra bărbatului român și nici urme de fracturi, iar bărbatul se pare că avea o stare bună de sănătate, lucru care lasă loc de foarte multe întrebări despre modul în care conaționalul nostru a murit. Cauza care a dus la decesul conaționalului nostru nu a fost descoperită nici în ziua de astăzi, anunță ziarul local Aosta Oggi.

Cu toate acestea, Piersandro Cout și Aldo Janin au fost declarați nevinovați în aceste zile de către judecătorul Marco Tornatore din Aosta, sentința declarând că „nu au comis ei fapta”. Cererea de absolvire de orice vină a celor doi bărbați italieni a venit din partea procurorului Eugenia Menichetti, mai scrie sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol