Italia: Descoperiri macabre de Crăciun, bătrâni morți în casă de mult timp, fără ca cineva să le bată la ușă

Doi pensionari din Italia au fost găsiți fără viață în casă, de Crăciun, în stare avansată de putrefacție. Uitați de rude și prieteni, cei doi, unul din orașul Bari, iar celălalt din Manduria, erau decedați de mai multă vreme.

Două drame ale singurătății, două vieți sfârșite în uitare. Nimeni nu le-a bătut la ușă și nimeni nu s-a interesat de soarta lor până în ziua de Crăciun.

Trupul neînsuflețit al unui bătrân de 83 de ani a fost găsit duminică, 25 decembrie, în stare avansată de descompunere într-un apartament din Bari (Puglia).

Pensionarul locuia de unul singur într-un apartament din via Papalia, în cartierul Japigia din localitatea amintită.

Cadavrul a fost găsit în dimineața zilei de Crăciun, de unul dintre cei doi fii ai săi, care trăiește în altă localitate, dar s-a întors la Bari pentru sărbători.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit unor surse, decesul bătrânului datează de acum o lună, însă autopsia va stabili cu exactitate cauza și data decesului. Conform medicului legist, starea avansată de descompunere arată că bătrânul era mort de cel puțin câteva săptămâni.

La fața locului au sosit carabinierii, polițiștii și pompierii.

Caz asemănător la Manduria, în provincia Taranto, unde un cetățean de origine germană, în vârstă de 70 de ani, a fost găsit fără viață în seara de Crăciun într-o casă de pe via del Santuario dei Santi Medici, la aproximativ un kilometru de oraș.

Cadavrul, într-o stare avansată de descompunere, zăcea pe podea, lângă pat. Bărbatul era mort de cel puțin o lună de zile.

Carabinierii au fost anunțați de niște amici care au mers la domiciliul pensionarului la cererea unor rude care locuiesc în Germania și care erau îngrijorate pentru că acesta nu răspundea la telefon.

Carabinierii au fost nevoiți să spargă ușa și l-au găsit pe pensionar fără suflare, în dormitor, întins pe podea. Nu s-au găsit urme de violență și era cunoscut faptul că bărbatul suferea de probleme cardiace.

El hotărâse în urmă cu mai mulți ani să se stabilească la Manduria, unde locuiau și niște prieteni de familie și renovase vila de pe drumul care duce la Sanctuar.

Trupul neînsuflețit va fi restituit surorii sale care locuiește în Germania.

Distribuie acest articol