Italia: doi cetățeni moldoveni arestați, aveau cărți de identitate românești false

Doi bărbați originari din Republica Moldova au fost arestați în cursul nopții trecute de către agenții de poliție din Modena după ce au fost descoperiți că foloseau cărți de identitate false și se dădeau drept cetățeni români.

Polițiștii italieni au oprit trei cetățeni moldoveni în cursul unui control de rutină pe via Achille Fontanelli din Modena în jurul orei 02:00 din noaptea de duminică spre luni, 15 aprilie 2019, toți trei fiind în stare de ebrietate, scrie Modena Today. Doi dintre cei trei moldoveni au arătat agenților de poliție documente de identitate eliberate în România, dar care la prima vedere li s-au părut suspecte polițiștilor.

Cei doi cetățeni moldoveni au fost conduși astfel la secția de poliție, iar cărțile lor de identitate au fost analizate în mod scrupulos de către autoritățile italiene și controlate în  baza de date a Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din România. În urma verificărilor făcute a reieșit că suspiciunile polițiștilor italieni erau bine întemeiate, iar cetățenii moldoveni nu erau înregistrați cu datele din cărțile de identitate prezentate de ei în sistemul anagrafic din țara noastră.

Documentele au fost puse astfel sub sechestru penal, iar cetățenii moldoveni au fost puși sub arest preventiv, la ordinul procuraturii din Modena.