Italia: Doi hoți români au furat telefonul unei foste senatoare din Parlamentul italian

Doi hoți de origine română, minori, îmbrăcați și mascați ca „artiști de stradă”, au furat la Torino telefonul mobil al fostei senatoare PD, Nerina Dirindin. Celularul, care conținea informații prețioase, a fost sustras de pe masa unui restaurant din Corso Vittorio Emanuele.

„Dacă nu l-aș mai fi găsit, hoții ar fi reușit să îmi fure o dată cu el și o parte importantă din activitatea mea. Importante notificări de lucru parlamentare, date sensibile, o arhivă completă de informații.” Așa se face că un telefon furat de doi adolescenți români era mai valoros pentru conținutul său de date, decât pentru valoarea în sine.

Fosta senatoare Pd, Nerina Dirindin, profesoară de economie la Universitatea din Torino, lua cina cu nepoții ei la un restaurant din centrul orașului italian, când de masa lor s-au apropiat doi tineri mascați ca artiști de stradă, care efectuau spectacole improvizate de pantomimă. Unul dintre cei doi avea un carton în mână pe care era scris un mesaj prin care cereau un ajutor în bani. „Tocmai terminasem de vorbit la telefon și îl așezasem pe masă.”, povestește ex-senatoarea pentru cotidianul La Stampa. Folosind cartonul din mână și acoperind celularul, hoții și l-au însușit cu agilitate.

„Când mi-am dat seama, am anunțat imediat poliția, explicând importanța conținutului acelui iPhone.” declară Nerina Dirindin. În mai puțin de o oră, agenții de poliție au oprit perechea de „artiști” în autobuzul 51, în zona Pieței Crispi, în timp ce se întorceau cu prada lor spre tabăra nomadă din via Germagnano.

Cei doi tineri infractori de origine română au fost reținuți de către autorități. Telefonul cu informații prețioase a fost recuperat și restituit proprietarei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI