Italia: Doi români arestați și o conațională denunțată, fabricau documente false pentru Venitul de Cetățenie

O anchetă efectuată recent de polițiștii italieni a dus la arestarea, în seara zilei de ieri, a doi tineri români acuzați de fals și uz de fals, precum și la denunțarea unei femei de aceeași naționalitate pentru complicitate la aceste infracțiuni.

„Ieri seară, 11 februarie 2021, în via Cividale del Friuli din Milano, Poliția de Stat a arestat doi cetățeni români în vârstă de 19 și 29 de ani și a denunțat o conațională de 27 de ani, pentru infracțiunea de deținere și fabricare de documente de identificare false”, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției de Stat din Italia.

Anchetatorii au descoperit acea adresă în urma investigațiilor efectuate de Biroul General de Prevenire și Ajutor Public din cadrul instituției și, când au ajuns acolo, au observat un bărbat în afara clădirii care se uita agitat la telefonul său mobil, de parcă ar fi așteptat pe cineva. Polițiștii i-au cerut apoi individului să se identifice, dar acesta a spus că nu are documentul de identitate la el și că se află într-un apartament din clădirea de la acea adresă, motiv pentru agenții l-au însoțit în locuință.

„Intrând în apartament, polițiștii au observat un bărbat care se afla în fața unui computer și vizualiza fișierul unui document de identitate românesc în curs de formare. Polițiștii au trecut astfel la verificarea și percheziționarea apartamentului, găsind numeroase fotografii de pașaport și documente false pe numele mai multor persoane, 3 calculatoare, 3 imprimante, 1 dispozitiv de tăiat hârtii, material pentru plastifiere și imprimare fotografică, 1 pachet de cartele SIM reîncărcabile și 2 000 de euro”, se mai precizează în comunicatul Poliției de Stat.

Dovezile găsite de polițiști în apartamentul românilor.

În timp ce polițiștii efectuau verificările de rigoare, la apartamentul respectiv a sosit o tânără română în vârstă de 27 de ani despre care anchetatorii au constatat apoi, având în vedere că figura ei apărea în fotografiile de pe mai multe documente găsite acolo, că era complice la operațiunea de falsificare. În plus, agenții au găsit în diferite conversații pe chat dintre cei trei români material fotografic și alte documente, cum ar fi coduri fiscale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În urma analizării telefoanelor mobile ale celor doi bărbați au fost găsite fișiere care conțin certificate de rezidență și documentație utilă pentru obținerea venitului cetățeniei”, mai spun polițiștii italieni.

Cei doi tineri români ambii având antecedente penale, se află acum sub arest la domiciliu. Băiatul de 19 ani a fost deja arestat și, între timp, eliberat, în urmă cu două săptămâni după ce a încercat să obțină cardul bancar pentru Venitul de Cetățenie într-un oficiu poștal folosindu-se, evident, de documente false.

„Femeia, cu antecedente penale și ea pentru falsificare, care beneficiază și de Venitul de Cetățenie, a fost denunțată în stare de libertate de polițiștii Biroului General de Prevenire pentru deținere și fabricare de documente false”, se arată în încheierea comunicatului.

Distribuie acest articol