Italia: Doi români au făcut 10 luni de închisoare în Italia deși erau nevinovați. Condamnați pe nedrept pentru tâlhărie

Au stat 10 luni în închisoare dar erau nevinovați, așa cum arată decizia Curții de Apel din Roma în privința a doi bărbați români acuzați de jefuirea unui bărbat indian.

Gabriel Bălăiță, în vârstă de 34 de ani și Bogdan Vasile Gălbează, 35 de ani, erau considerați responsabili de jefuirea unui bărbat indian, jaf care a avut loc în data de 6 martie 2011, în localitatea Latina și în urma căruia se presupune că i s-au furat victimei circa 400 de euro și un celular.

Cei doi bărbați români au fost condamnați de către judecătorul din Latina, Lucia Aielli, în anul 2015 la trei ani și nouă luni de închisoare pentru această faptă și au petrecut 10 luni în închisoare până când, cu ajutorul avocaților celor doi români, Giancarlo Vitelli e Oreste Palmieri, Curtea de Apel din Roma i-a găsit nevinovați.

Decizia Curții de Apel din Roma, în contradicție cu cea a tribunalului din Latina, vine după ce s-au luat în considerare mai multe mărturii ale unor persoane care au declarat că în acea zi Bălăiță și Gălbează nici nu se aflau în localitatea Latina.

Pentru cele 10 luni petrecute în închisoare de conaționalii noștri, avocații acestora vor cere statului italian plata unor daune pentru pedeapsa nedreaptă primită, relatează ziarul Latina Quotidiano.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI