Italia: Doi români distrug obiecte sacre dintr-o biserică românească în duminica Paștelui

Doi români sub influența băuturilor alcoolice au distrus duminică, 28 aprilie, în prima zi a Paștelui ortodox, mai multe obiecte sacre dintr-o biserică românească din Cesena, scrie presa italiană. Cei doi au intrat în biserică, au început să se certe după care să se bată între ei. În scandalul provocat au distrus mai multe obiecte din biserică. Un video înregistrat de un bărbat italian ajuns la fața locului a devenit în puțin timp viral pe rețelele de socializare.

Românii credincioși din Cesena au sărbătorit noaptea Învierii Domnului până spre ora 04:00 a dimineții la biserica „Madonna della Misericordia” din cadrul Institutul Lugaresi, după care s-au îndreptat spre casele lor. Din nefericire, se pare că nu toți, doi dintre „credincioși” s-au întors în biserică în jurul orei 10:00 dimineața și după ce au început să se certe verbal, au trecut repede de la cuvinte la fapte, distrugând tot ce le-a ieșit în cale.

A fost chemat preotul Silviu de niște femei prezente, iar slujba programată pentru ora 13:00 a fost anulată. La fața locului au intervenit polițiștii care au reușit cu greu să-i liniștească pe cei doi agresori.

Înregistrarea video, pe care o puteți urmări aici, a creat tensiune și nemulțumire pe rețelele de socializare, ipoteza inițială fiind că pagubele ar fi fost comise de doi musulmani, informații care apoi au fost negate. În video, pe lângă bănci şi suporturi de lumânări dărâmate, se observă şi steagul României, iar în imagini se văd şi românii încătuşaţi şi întinşi pe iarbă. Cei doi bărbaţi, care s-au dovedit a fi sub influența băuturilor alcoolice, au fost arestaţi pentru distrugere de bunuri publice.

Mai multe foto pe site-ul Il Resto del Carlino.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Doi români distrug obiecte sacre dintr-o biserică românească în duminica Paștelui. În imagine preotul român al bisericii. Foto: Il Rseto del Carlino