Italia: Doi români pe biciclete loviți în plin de un autoturism. Unul dintre ei și-a pierdut viața

Un bărbat român în vârstă de 39 de ani și-a pierdut viața în seara zilei de vineri 24 mai, la Tocco di Casauria, în Abruzzo, după ce a fost lovit de o mașină în timp ce se deplasa cu bicicleta. Alături de el călătorea un alt român care a suferit răni grave, dar a supraviețuit.

Dimitri Irinciuc era pe bicicletă, de-a lungul șoselei Tiburtina Valeria, iar impactul cu autoturismul Lancia Y nu i-a lăsat nicio șansă de supraviețuire. Până la sosirea ambulanței, românul a decedat din cauza rănilor grave suferite. Prietenul său, Andrei C. în vârstă de 32  de ani, lovit și el de mașina ucigașă, a fost rănit dar viața sa nu este în pericol.

Accidentul a avut loc în jurul orei 21:30, la volanul autoturismului Lancia Y se afla un italian de 30 de ani care călătorea în mașină împreună cu alți trei pasageri, o tânără și doi bărbați. Șoferul s-a oprit imediat după impact și a anunțat salvarea și poliția. El a declarat că nu i-a văzut pe cei doi bicicliști români care se deplasau regulamentar, pe marginea șoselei.

Carabinierii au deschis o anchetă pe numele șoferului italian cu ipoteza de ucidere din culpă, dar examenele medicale vor fi esențiale pentru a stabili dacă acuzația ar trebui să fie aceea de omor stradal.