Italia: doi români salvează viața a doi pensionari italieni după un accident rutier

Era ora 17:30 din după-amiaza zilei de sâmbătă, 1 iunie 2019, când un automobil Fiat Panda, la bord cu doi pensionari italieni și un automobil Alfa Romeo Giulietta, cu un tânăr indian de 21 de ani la volan, s-au ciocnit la intersecția dintre strada Argine Fossaviva și strada Chiaviche din localitatea Curtanone, provincia Mantova.

Autoturismul Fiat a derapat în urma impactului și a ieșit de pe carosabil, răsturnându-se în canalul de irigare de la marginea străzii, plin de apă noroioasă. În scurt timp, mașina s-ar fi scufundat în apă, iar cei doi pensionari italieni, în vârstă de 70 și 76 de ani, ar fi murit, dar intervenția curajoasă a doi cetățeni români a făcut în așa fel încât această tragedie să fie evitată.

Imagine de la locul accidentului. Sursa foto:: Gazzetta di Mantova
Imagine de la locul accidentului. Sursa foto:: Gazzetta di Mantova

Conaționalii noștri, Daniel Dănăilă, 35 de ani și Alexandru Cătălin Ciofu, 37 de ani, amândoi șoferi la societatea Molino Pasini din localitatea Marcaria, dar rezidenți în Serraglio  și Cesole, se aflau în trecere cu mașina pe acea stradă când au văzut că a avut loc un accident. Nu au ezitat nicio clipă și au intrat amândoi în canal, ridicând autoturismul doar cu forța brațelor pe o parte pentru a evita ca apa să intre în interiorul mașinii și să o scufunde, ținând apoi mașina în această poziție până la sosirea pompierilor și a ambulanței, relatează presa locală.

Odată ajunși la fața locului, pompierii au legat autoturismul Fiat din canal cu o sfoară de una dintre mașinile lor, pentru a o menține în aceeași poziție, apoi i-au extras pe cei doi pensionari din interior, operațiune care nu a fost ușoară. După ce au fost scoși afară, cei doi bătrâni au primit îngrijirile de rigoare de la personalul medical de pe ambulanță, apoi au fost transportați la spitalele din apropiere și medicii spun că viața lor nu este în pericol.

Intervenția eroică a celor doi bărbați români, care sunt cumnați între ei, a fost lăudată de pompierii și personalul medical de la locul accidentului și au fost felicitați pentru că au salvat viața celor doi pensionari italieni.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ne bucurăm pentru cei doi domni, ne-au spus că nu sunt în stare gravă”, au declarat conaționalii noștri când s-a terminat totul.

Tânărul indian de la volanul automobilului Alfa Romeo implicat în accident a suferit și el unele răni, dar este în afara oricărui pericol.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20