Italia: Doi români și un albanez, țintele operațiunii „Vampirii de energie electrică”

Carabinierii de la Ponte Galeria din Roma au descoperit în cadrul operațiunii „Vampirii de energie electrică”, doi bărbați români și un cetățean albanez care după ce au modificat conexiunile la rețeaua electrică au furat energie pentru o valoare totală de 38.000 de euro.

Un tânăr român în vârstă de 28 de ani s-a conectat ilegal la rețeaua de energie electrică, astfel încât să nu trebuiască să plătească deloc factura de electricitate. Pagubele cauzate de român sunt în valoare de 13.000 de euro, scrie Roma Today. Mai mult, în urma percheziției de la domiciliul său, carabinierii au descoperit și o armă tip baionetă rusească. Drept urmare, românul a fost trimis în judecată pentru furt agravat și  pentru posesie abuzivă a unei arme de foc.

Pe lângă tânărul de 28 de ani, carabinierii au mai descoperit un cetățean albanez în vârstă de 31 de ani care a făcut practic același lucru. Și acesta s-a conectat ilegal la rețeaua electrică iar prejudiciul adus statului se ridică și în acest caz la 13.000 de euro.

Un al treilea cetățean, un bărbat român de 33 de ani, ar fi furat energie electrică, prin modificarea contorului electric, în valoare de 12.000 de euro.

Cei trei au fost descoperiți în cadrul operațiunii de control „Vampirii de energie electrică” și vor trebui să răspundă pentru acuzația de furt agravat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI