Italia: Doi șoferi români de TIR arestați, furau motorină din rezervoarele celorlalte automarfare

Doi șoferi români de TIR, amândoi în vârstă de 24 de ani, au fost arestați în cursul nopții de miercuri spre joi, 4 iunie, în zona de serviciu Trebbia de pe autostrada A21, între localitățile Stradella și Piacenza, după ce au fost prinși în flagrant în timp ce furau combustibil din rezervorul unui alt automarfar. Cu jumătate de oră înainte de a fi arestați, cei doi români au efectuat un furt asemănător în altă zonă de serviciu.

Potrivit ziarului Il Piacenza, agenții de la Polstrada au fost puși în alertă de un șofer polonez de TIR care tocmai fusese victima unui furt de motorină în cursul serii trecute. Intuind că infractorii urmau să pună la cale un alt furt, polițiștii s-au deplasat direct la următoare zonă de serviciu de pe A21 unde i-au prins pe cei doi șoferi români în flagrant.

Hoții se pare că au folosit o tehnică deja cunoscută forțelor de ordine: aceștia au parcat TIR-ul lor lângă un alt automarfar, apoi au extras motorina direct din rezervorul celuilalt mijloc de transport în cel condus de ei cu ajutorul unei pompe electrice.

Ambii șoferi au ajuns astăzi în fața unui judecător și, puși în fața acuzației de furt agravat, și-au recunoscut vina și au acceptat un proces cu rit abreviat, fiind condamnați astfel la 6 luni și 20 de zile de închisoare unul și 6 luni celălalt.