Italia: două românce jefuite în casă de un albanez cunoscut pe internet și 4 minori italieni

Două tinere românce, care locuiesc în cartierul San Sisto de la periferia localității Perugia, au avut parte de o seară de coșmar după ce au fost jefuite în locuința lor de un bărbat albanez de 25 de ani în complicitate cu patru minori de cetățenie italiană.

Conform celor relatate de presa locală, cele două românce le-au povestit polițiștilor că una dintre ele a cunoscut un tânăr albanez pe o rețea de socializare și în seara zilei de 28 iulie 2019 acesta a venit în vizită la ea. Vizita a decurs fără nicio problemă și bărbatul albanezul a plecat apoi, dar la scurt timp s-a întors cu scuza că a uitat ceva.

Tinerele românce i-au deschis ușa pentru a-l primi din nou în locuință, dar odată cu albanezul au mai intrat alți patru tineri și au început cu toții să le agreseze și să le amenințe pe conaționalele noastre cu scopul de a le jefui. Cei cinci infractori au reușit astfel să fure de la românce suma de 620 de euro, un computer și două poșete.

Una dintre cele două victime a sunat imediat la 112 și în câteva minute au sosit la locuința lor mai multe patrule de poliție care, după ce au primit descrierea infractorilor de la cele două românce, au pornit pe urmele lor. După numai câteva ore de la începerea căutărilor, agenții de poliție i-au găsit pe cei cinci infractori într-un bar din cartierul Madonna Alta din Perugia, dar au reușit să aresteze doar trei dintre ei: bărbatul albanez de 25 de ani și doi minori de cetățenie italiană.

Ceilalți doi infractori au reușit să fugă în acea seară, dar în urma analizării imaginilor de pe camerele de supraveghere video, a declarațiilor din partea victimelor și a martorilor, precum și a unor căutări pe rețelele de socializare, polițiștii au reușit să-i identifice ca fiind tot doi minori italieni. Aceștia au fost arestați și ei în în cursul dimineții de vineri, 9 august 2019.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul albanez a fost închis la penitenciarul „Capanne” din Perugia între timp, iar cei patru minori italieni, despre care polițiștii au ținut să precizeze că sunt cetățeni italieni din a doua generație, au fost dați în grija Serviciilor Sociale. Albanezul se pare că i-a convins să-l asiste la jaf promițându-le suma de 50 de euro pentru fiecare, au mai precizat autoritățile locale.