Italia: Două TIR-uri au luat foc după ce s-au ciocnit pe autostrada A14. Un șofer și-a pierdut viața

Trei camioane s-au ciocnit dintre care două au luat foc astăzi, marți 30 iulie, în jurul orei 15.00, pe autostrada A14 zona Borgo Panigale – Bologna, în direcția San Lazzaro. Șoferul unuia dintre camioane a decedat. Era un cetățean român rezident la Treviso, informează Il Resto del Carlino.

Accidentul s-a produs la câțiva metri distanță de locul unde anul trecut, pe 6 august, a explodat o cisternă cu lichide inflamabile care a tamponat din spate un TIR. Două persoane și-au pierdut viața atunci și alte câteva zeci au fost rănite.

În accidentul de astăzi, conform primelor reconstituiri, două camioane s-au tamponat din cauza nepăstrării unei distanțe regulamentare de mers după care au luat foc. Un al treilea a fost implicat în accident din cauza manevrei pe care a făcut-o cu scopul de a evita primele două vehicule cuprinse de flăcări. Șoferul acestuia din urmă a fost transportat la Spitalul Maggiore din Bologna cu o fractură la umăr și vânătăi la membrele superioare. În schimb, șoferul vehiculului care a provocat coliziunea, Gheorghe Pantea Moglan, a murit carbonizat în cabina sa. Avea 68 de ani.

Accident la Bologna. Foto: La Repubblica

La locul accidentului s-au deplasat opt mașini de pompieri, un elicopter, agenți ai poliției rutiere și personalul medical de la 118.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bologna: incidente tra tir sulla A14, morto un autista

Scontro tra tir sul raccordo A1-A14 nello tesso tratto dove era esplosa un'autocisterna di Gpl un anno fa

Gepostet von askanews am Dienstag, 30. Juli 2019