Dreptate pentru o tânără română din Italia jefuită de un italian și un ceh

Condamnați la 5 ani și 10 luni de închisoare Vlceck Pavol, de origine cehă și Piero Sandri, cetățean italian originar din Prato, care au fost găsiți vinovați de agresarea și jefuirea unei tinere românce de 25 de ani din Craiova, dar rezidentă în Italia, pe o stradă din localitatea Grossetto, regiunea Toscana.

Vlceck Pavol, bărbatul de origine cehă care a jefuit-o pe tânăra română în complicitate cu Piero Sandri

Jaful a avut loc în data de 27 septembrie 2014, pe viale Aurelia Nord, la intersecția cu via della Pace, unde cei doi infractori, care se aflau la bordul unei mașini Mercedes de culoare gri, au atacat tânăra română pentru a-i fura banii care-i avea asupra sa. Amenințând-o cu un obiect ascuțit, cei doi bărbați au reușit să-i fure conaționalei noastre suma de 400 de euro, apoi i-au dat un jet de spray paralizant în ochi pentru a o împiedica să cheme ajutor imediat.

Victima a reușit totuși să alerteze Poliția după fuga infractorilor cu banii, iar polițiștii au început investigațiile imediat, reușind să găsească în scurt timp mașina cu care se deplasau cei doi infractori în apropierea zonei industriale, iar în interiorul autovehiculului, care aparținea lui Piero Sandri, au găsit și spray-ul paralizant folosit în timpul jafului. Între timp, Sandri intrase în clubul de noapte Diamond din via Ambra, unde intenționa să cheltuiască suma de bani furată.

Cei doi infractori au fost apoi arestați și au ajuns la proces, iar tinerei noastre conaționale i s-a făcut dreptate, Pavol și Sandri fiind condamnați miercuri, 26 iunie 2019, la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru fapta lor. Fundamentale pentru condamnarea acestora au fost atât dovezile adunate de polițiști împotriva lor, cât și mărturia depusă de victimă în fața judecătorului, care a relatat cu precizie cum s-a desfășurat jaful, confirmând aceleași lucruri pe care le-a declarat polițiștilor imediat după ce s-a petrecut fapta.

Mult mai fundamental a fost însă suportul moral și legal oferit de avocatul Marco Crocitta femeii românce, care a reprezentat-o la proces și care, cu ajutorul procuraturii din Grosseto, a reușit să demonstreze în fața judecătorului vinovăția celor doi infractori, făcând astfel dreptate pentru conaționala noastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Avocatul Marco Crocitta