Italia: Piesa de teatru „Drumul” a actorului român Marius Bizău din nou pe scenă

Spectacolul de teatru biografic „Drumul” al actorului român Marius Bizău, care trăiește de la vârsta de 15 ani în Italia, va putea fi văzut în această perioadă la San Michele di Serino, o localitate din provincia Avellino, în Campania.

Piesa, o emoționantă redare a trăirilor și emoțiilor actorului din perioada de început a emigrării  sale, va fi pusă în scenă la teatrul „La Bottega del sottoscala”, în zilele de 19 și 20 ianuarie, la orele 20:30.

Intrarea este gratuită dar organizatorii transmit că este necesară o prenotare prealabilă, care se poate face la numărul de telefon 0039/3474007378.

Marius Bizău este un actor de origine română, născut la Cluj-Napoca, pe 21 august 1983

La vârsta de 15 ani s-a mutat în Italia împreună cu familia, iar mai târziu și-a început studiile la Academia Națională de Arte Dramatice Silvio D’Amico din Roma, unde a absolvit în 2007.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Spectacolul „Drumul – La Strada” scris și regizat în mod genial de Lorenzo Di Matteo, cu momente muzicale interpretate de Daniele Ercoli, este povestea vieții de emigrant a românului Marius Silviu Bizău care, cu mare curaj, dezvăluie lumii trăirile sale, amintește momente intime din viața familiei, retrăiește pe scenă în fața spectatorilor curiozitățile, temerile, discriminarea și toate vicisitudinile care i-au fost date să le înfrunte abia sosit ca adolescent român în Italia.

De la regimul lui Ceaușescu la dificultățile economice care au urmat imediat după Revoluția din ’89, de la Timișoara, orașul în care locuia și care se zbătea să renască din cenușa comunismului, la Italia din 1998 a lui Silvio Berlusconi, „Drumul” lui Marius Bizău este o revizuire crucială a timpurilor trăite de mulți români în ultimii ani. Interpretarea excepțională a tânărului actor român cu o carieră de invidiat în Italia, a făcut însă din istorisirea sa o operă de artă, cu eleganță, fără să dramatizeze prea mult, amestecând elemente tragice și comice, actorul a reușit să țină cu sufletul la gură pe toți cei prezenți în sală.

Un actor român de mare succes, o piesă de teatru admirabil scrisă, regizată și interpretată de profesioniști, emigrarea, un argument de actualitate din viața poporului român de astăzi.