Italia elimină carantina! Condițiile de îndeplinit pentru cei care vor intra în această țară după data de 15 mai

Ordonanța care expiră în Italia la data de 15 mai și care impune carantina de 5 zile pentru toate persoanele care intră în această țară, inclusiv din România, nu va fi prelungită. Noua dispoziție a autorităților italiene va exclude carantina pentru cei care vin din UE, dar și din SUA și Israel, informează Il Sole 24.

După data de 15 mai, autoritățile din Italia au anunțat că nu se va mai face carantină, dar va fi necesar să se prezinte la intrare în țară rezultatul negativ al unui test Covid, făcut cu cel mult 48 de ore înainte.

Începând cel mai probabil din a doua jumătate a lunii iunie, regulile se vor schimba și va fi necesar să fie îndeplinită una din următoarele condiții: persoana să dețină un certificat de vaccinare, un certificat din care să rezulte că a avut covid și s-a vindecat sau un test covid cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Certificatul de vaccinare va fi valabil 6 luni de la data finalizării metodei de vaccinare (de la a doua doză sau, în cazul Johnson & Johnson, de la una singură).

În prezent, toți cei care intră în Italia din UE și Marea Britanie sunt obligați să stea 5 zile în carantină și să prezinte un test covid cu rezultat negativ. Pentru cetățenii care provin din țări din afara UE, durata carantinei variază de la 5 la 10 zile. În timp ce pentru Brazilia, India, Bangladesh și Sri Lanka intrarea în Italia este interzisă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI