Italia elimină măsura de autoizolare pentru cei care vin din Bulgaria. România rămâne pe „lista neagră”

Începând cu data de 22 septembrie guvernul italian a eliminat obligația de autoizolare pentru persoanele care sosesc din Bulgaria. Noua ordonanță a Ministerului Sănătății prevede că toți călătorii care provin din această țară vor completa la sosirea în Italia o declarație pe propria răspundere, dar nu vor mai fi obligați să efectueze autoizolarea de 14 zile la domiciliu.

Autoritățile italiene au adoptat pe data de 24 iulie noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Acestora li se aplica obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile.

În urma scăderii numărului de noi infecții cu Covid-19 în Bulgaria, măsura de autoizolare la sosirea în Italia pentru pasagerii care provin din această țară a fost eliminată

Începând cu 22 septembrie 2020, a doua zi după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței Ministerului Sănătății, nu mai există măsura carantinei pentru cei care sosesc în Italia din Bulgaria. Această țară trece de pe lista C (țările pentru care obligația de autoizolare de 14 zile este în vigoare la întoarcerea pe teritoriul italian) pe lista B, cea care include destinațiile europene din care este permisă călătoria fără niciun tip de carantină.

Călătorii care provin din această țară sunt doar obligați să completeze un formular cu date personale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Noua ordonanță a ministrului sănătății, Roberto Speranza, nu modifică restricțiile pentru România:

Cei care sosesc în Italia din țara noastră trebuie să efectueze în continuare carantina obligatorie de 14 zile. Măsura rămâne în vigoare cel puțin până la data de 7 octombrie.

Conform datelor worldometers.info/coronavirus, Bulgaria are o populație de aproape 7 milioane de locuitori și au fost efectuate până în prezent 499.066 de teste

De la începutul pandemiei s-a înregistrat un număr total de 19.123 cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, din care 767 pacienți și-au pierdut viața.

România a efectuat un număr de 2.278 125 de teste, la aproape 20 de milioane de locuitori

De la începutul pandemiei până în prezent s-au înregistrat 116.415 de cazuri Covid-19, din care 4.550 de pacienți și-au pierdut viața. Astăzi, 23 septembrie, în țara noastră au fost raportate 1.767 de cazuri noi de COVID-19. Alți 47 de români infectați au murit în ultimele 24 de ore, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internați 498 de pacienți.