Italia, erupția vulcanului Stromboli. O ambarcațiune de croazieră a riscat să fie înghițită de norul de fum

Vulcanul Stromboli, unul dintre cei mai activi vulcani din Italia, a erupt din nou miercuri, 28 august în jurul amiezii. O ambarcațiune cu turiști la bord a fost la un pas să fie înghițită de norul de fum și lavă aruncat de vulcan. Aceștia au filmat momentul erupției, iar imaginile sunt impresionante.

O bubuitură puternică s-a auzit în momentul erupției și martorii spun că aceasta a fost de o intensitate mai mare decât cea de pe 3 iulie.

«„Există un risc cu o erupție majoră”, a declarat Carlo Doglioni, președintele Ingv (institutul național de vulcanologie). El a explicat că pe lângă cel vulcanic există și „pericolul unui tsunami mai mare decât cel care a avut loc astăzi (28 august -n.r.), care a generat doar un val de 20 de centimetri la căderea materialului erupt în mare. În cazul în care o parte din latura „Sciara del Fuoco” s-ar prăbuși sau în urma unei erupții majore, căderea materialului rezultat în apă ar putea duce la declanșarea unui tsunami mai mare.»

Mai jos, video publicat de La Repubblica cu imaginile surprinse de turiștii aflați în barca la un pas de a fi înghițită de norul de fum: