Italia, erupția vulcanului Stromboli. O ambarcațiune de croazieră a riscat să fie înghițită de norul de fum

Vulcanul Stromboli, unul dintre cei mai activi vulcani din Italia, a erupt din nou miercuri, 28 august în jurul amiezii. O ambarcațiune cu turiști la bord a fost la un pas să fie înghițită de norul de fum și lavă aruncat de vulcan. Aceștia au filmat momentul erupției, iar imaginile sunt impresionante.

O bubuitură puternică s-a auzit în momentul erupției și martorii spun că aceasta a fost de o intensitate mai mare decât cea de pe 3 iulie.

«„Există un risc cu o erupție majoră”, a declarat Carlo Doglioni, președintele Ingv (institutul național de vulcanologie). El a explicat că pe lângă cel vulcanic există și „pericolul unui tsunami mai mare decât cel care a avut loc astăzi (28 august -n.r.), care a generat doar un val de 20 de centimetri la căderea materialului erupt în mare. În cazul în care o parte din latura „Sciara del Fuoco” s-ar prăbuși sau în urma unei erupții majore, căderea materialului rezultat în apă ar putea duce la declanșarea unui tsunami mai mare.»

- Continuarea articolului după publicitate -

Mai jos, video publicat de La Repubblica cu imaginile surprinse de turiștii aflați în barca la un pas de a fi înghițită de norul de fum:

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos