Italia: femeia română arsă la Modena, arestat un bărbat italian (video). Sufocată sau bătută până la moarte

Corpul carbonizat al femeii românce Vasilica Nicoleta Neata, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit cu o lună în urmă la Modena, în Emilia-Romagna. Decesul a survenit pe 30 august și se presupune că femeia a fost întâi violată. Trupul, ars complet, așezat între trei anvelope de cauciuc, a fost descoperit 10 zile mai târziu, sub forma unui schelet. Presupusul asasin al româncei noastre a fost identificat și se află în închisoare. El este vinovat în trecut și de alte violențe împotriva femeilor, relatează Il Resto del Carlino.

Indiciul decisiv care a dus la identificarea responsabilului acestei odioase crime, a fost un fragment al unei cărți arse, care a permis carabinierilor să dea de urma persoanei bănuită că a comis fapta. Pe coperta cărții, un manual școlar, era scris numele fiicei vitrege a suspectului, așa, s-a ajuns la numele acestuia, Raffaele Esposito, dar cum a ajuns manualul la locul respectiv, unde a fost ars cadavrul, încă nu se știe.

În plus, Raffaele Esposito, un bucătar în vârstă de peste 40 de ani, originar din Savignano, provincia Forlì-Cesena, ar mai fi fost găsit vinovat de alte două cazuri de violență împotriva femeilor: un atac sexual asupra unei tinere într-un garaj din Zocca, pe 28 august și o posibilă încercare de sechestrare a unei fete în vârstă de 18 ani, de origine străină, în Savignano sul Panaro

Mai jos, într-un video difuzat de carabinieri, bărbatul italian este filmat de o cameră de supraveghere cum agresa o tânără femeie pe stradă:

Trupul Vasilicăi a fost descoperit la Modena, în zona San Donnino, aproape de lacurile Vivinatura, o zonă izolată și cunoscută ca fiind frecventată de prostituate. Femeia română a fost ucisă, conform declarațiilor experților de la Medicina Legală, în ziua de 30 august. Deși locuia în regiunea Veneto, a fost găsită moartă la Modena, unde nu se știe dacă a ajuns când încă era în viață sau trupul ei a fost transportat după moarte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vasilica a fost identificată datorită unui șurub intramedular implantat ca urmare a unui accident rutier: „Sunt doar două persoane care au beneficiat de astfel de implanturi în Italia”, a declarat comandantul provincial al Carabinierilor din Modena, Giovanni Balboni.

Femeia a fost ucisă într-un loc diferit de cel al descoperirii cadavrului carbonizat. Anchetatorii așteaptă rezultatele de la medicii legiști pentru a clarifica modul în care a fost ucisă Vasilica Nicoleta Neata; se presupune că a fost sufocată sau bătută până la moarte. Lipsa membrelor, explică investigatorii, „este legată de prezența animalelor sălbatice în zonă, considerând că trupul carbonizat a rămas sub cerul liber timp de zece zile.”