Italia: Femeie invalidă jefuită de îngrijitoarea moldoveancă și de prietenul ei român

O femeie invalidă din Vicenza (Veneto), în vârstă de 64 de ani, a fost victima unui furt pus la cale de îngrijitoarea sa originară din Republica Moldova și de prietenul acesteia, un bărbat de naționalitate română. Cei doi au sustras de pe cardul femeii pe care o îngrijea „badanta” moldoveancă, suma de 1.500 de euro.

Îngrijitoarea moldoveancă, în vârstă de 28 de ani, a însoțit-o pe asistata sa la bancă pentru a efectua anumite operațiuni și a profitat, astfel, ca să ajungă la cunoștința codului PIN al cărții de credit. Odată aflat codul respectiv, i l-a transmis prietenului ei român care, ulterior, a efectuat trei retrageri cu cardul, pentru un total de 1500 de euro.

Când femeia invalidă a observat lipsa banilor, a depus imediat o plângere la poliție. Îngrijitorarea, interogată de polițiști, a mărturisit fapta. În aceste momente, complicele său, căruia i s-a pierdut urma, este dat în urmărire.

Bărbatul a fost identificat datorită camerelor de luat vederi ale instituției de credit: este un român de 30 de ani, informează reteveneta.it.