Italia: Femeie română riscă închisoarea după ce și-a aruncat pisica de la etajul cinci. Un vecin a chemat carabinierii

O femeie română în vârstă de 36 de ani din Vimercati, în Lombardia, a fost trimisă în judecată pentru că în seara de miercuri, 23 ianuarie, și-a aruncat pisica de la etajul cinci al blocului în care locuia.

Un vecin al româncei noastre, martor la întreaga scenă, a chemat carabinierii pe strada Bice Cremagnani din Vimercati unde, autoritățile au constatat că o pisică de numai patru luni, pe nume Flori, a fost aruncată de către stăpâna sa de la etajul cinci al unui bloc de locuințe.

La sosirea carabinierilor femeia română a încercat să se justifice spunând că de fapt pisica a căzut singură. Din fericire, animalul a supraviețuit căderii, dar conaționala noastră s-a ales cu o plângere pentru maltratarea unui animal, informează mianews.it.

Violența împotriva animalelor este aspru pedepsită în Italia. Articolul 544 din Codul Penal  prevede pentru orice persoană care din cruzime provoacă o leziune unui animal sau îl supune unui abuz, închisoare de la 3 la 18 luni sau o amendă de la 5.000 la 30.000 de euro.

@rotalianul