Italia: Femeie română bătută în Sicilia pentru că făcea curățenie pe strada din fața casei. „Unde te crezi aici, la Londra?”

O femeie de origine română care locuiește la Villaseta, provincia Agrigento, în sudul Italiei, a fost agresată, amenințată și bătută de 4 bărbați pentru că făcea curățenie în fața porții casei, de pe strada unde locuiește. Transportată la spital, conaționala noastră a primit un certificat medical pentru rănile suferite, considerate vindecabile în 30 de zile, informează teleacras.com.

Românca a prezentat, de asemenea, carabinierilor, o plângere împotriva celor patru persoane care au atacat-o și au bătut-o în Villaseta, unde locuiește.

Femeia povestește: „Am obiceiul, atunci când fac curățenie, să strâng și gunoiul din fața porții și chiar de pe toată strada unde locuim eu și cu soțul meu, pe via Mongitore. La un moment dat, s-au apropiat patru bărbați, au venit direct la mine și mi-au strigat: ‘Trebuie să vă obișnuiți să trăiți în gunoi. Că aici nu suntem la Londra! Du-te în România dacă nu-ți place!’ I-am invitat să se comporte civilizat, conform legilor italiene. Iar ei mi-au răspuns: ‘Aici, noi suntem legea!’ Apoi au sărit la mine, lovindu-mă cu pumnii și palmele. Chiar și soțul meu, care a intervenit în apărarea mea, a fost bătut.”

Asupra faptului anchetează carabinierii.