Italia: femeie română de 61 de ani moartă de frig într-o fabrică abandonată

O femeie română în vârstă de 61 de ani a fost găsită moartă în incinta unei fabrici abandonate din Moncalieri, provincia Torino, Piemonte.

Vineri după amiază, 19 ianuarie, în via Moncenisio din Moncalieri, în interiorul unei fabrici abandonate o femeie fără adăpost de origine română, în vârstă de 61 de ani, a fost găsită moartă de către polițiștii municipali, alertați de o prietenă a victimei. Femeia era într-un colț al unui vagon iar încercările asistenților medicali de la 118 de a o resuscita au fost inutile.

Conform primelor reconstituiri ceea ce a ucis-o a fost un edem pulmonar, cel mai probabil agravat de frig și condițiile dificile în care trăia. Cu numai câteva ore înainte, plecase la supermarket pentru a-și cumpăra ceva de dus în adăpostul ei, împreună cu o prietenă. Aceeași prietenă care mai târziu avea să o găsească moartă.

Interiorul fabricii abandonate unde a fost găsită femeia română

Autoritățile italiene trag un semnal de alarmă asupra numărului mare de persoane care trăiesc pe străzi și care își riscă sănătatea în condiții de viață la limita existenței. „Sunt situații de singurătate și instabilitate socială cărora nu le putem întoarce spatele”, spune primarul Paolo Montagna. „Adesea, locurile abandonate devin singura destinație a poveștilor similare și de aceea întregul oraș speră pentru reamenajarea acestor zone. Administrația municipală poate facilita acest proces prin intermediul unor reguli publice care favorizează investițiile, garantând dezvoltarea și oportunitatea de redresare socială “.