Italia: femeie română găsită moartă în casă, cu vânătăi pe corp. Emanuela avea 40 de ani

O femeie română a fost găsită fără viață în locuința sa din localitatea Predappio Alta, provincia Forlì-Cesena, în cursul zilei de vineri, 16 august 2019. Pe corpul conaționalei noastre au fost găsite mai multe vânătăi.

Emanuela Iacobuță avea 40 de ani, trăia în Italia de mai mulți ani și locuia pe via Garibaldi din localitatea menționată mai sus de circa doi ani alături de un bărbat care lucrează ca șofer de camion.

Emanuela Iacobuță, 40 de ani, găsită fără viață în locuința sa din Italia. Sursa foto: Facebook

Pe corpul conaționalei noastre au fost găsite mai multe vânătăi care par să fi fost provocate cu câteva zile înainte de deces, dar anchetatorii spun că din primele investigații reiese că decesul nu a avut o cauză violentă.

Concubinul femeii românce anchetat în trecut pentru agresiuni asupra sa

Conform surselor locale, concubinul femeii a fost anchetat în trecut pentru violență domestică, iar site-ul Romagna Uno a publicat chiar și o fotografie aici (Atenție! Imaginea poate avea un puternic impact emoțional) cu Emanuela Iacobuță plină de vânătăi în urma violențelor suferite. Fotografia ar fi fost făcută, scrie sursa citată, de vecinii româncei noastre și tot ei ar fi semnalat la carabinieri agresiunile la care era supusă de concubin.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tot vecinii au încercat să o convingă pe femeie să-l denunțe pe bărbat la autorități, dar aceasta a refuzat mereu. Procuratura din Forlì a dat ordin ca pe trupul femeii să fie executată autopsia pentru a descoperi cu exactitate cauza morții.

Prietenii și rudele Emanuelei, îndurerați de această pierdere

„Dumnezeu să te odihnească în pace, draga noastră Emanuela Iacobuță, nu te vom uita niciodată”, scrie Monica pe un grup Facebook.

„Dumnezeu să te odihnească în pace, verișoara mea dragă, nu ne vine să credem, ne pare tare rău să auzim asemenea veste”, scrie și Adriana pe același grup.

Nu lăsați violența domestică să provoace tragedii, denunțați din prima secundă

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.