Italia: tânără română naște în casă și apoi încearcă să abandoneze fetița spunând autorităților că a găsit-o în stradă

„Grăbiți-vă, au abandonat o fetiță nou-născută într-o cutie”

Acesta era apelul la care a răspuns personalul medical de pe ambulanță, în jurul orei 13.50 de ieri, 11 noiembrie 2017, când s-au îndreptat în grabă spre via Mazzini din localitatea Ferrera Erbognone, provincia Pavia, pentru a salva micuța abandonată.

Odată ajuns la fața locului, o străduță care duce spre câmpurile agricole din localitate, personalul medical a fost întâmpinat de o femeie română de 25 de ani care trăiește în zonă cu concubinul italian, în acel moment plecat din localitatea pentru muncă, și un copil de vârstă foarte înaintată.

„Iat-o, ajutați-mă! Am adus-o în casă fiindcă este frig”, le spune tânăra română asistenților sanitari de pe ambulanță.

Dintr-un prim control reiese că fetița nou-născută, deși plânge fără oprire, se află în stare bună de sănătate și este spălată și îngrijită, așa că respiră cu toții ușurați. Fetița este dusă la spitalul San Matteo din Pavia și sunt alertați carabinierii care deschid imediat o anchetă.

Nu reușesc să găsească imagini de la camere de supraveghere fiindcă pe acea stradă nu există un astfel de sistem și nici martori nu par a fi așadar singura sură de informație a carabinierilor rămâne tânăra română de 25 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Condusă la unitatea din Sannazzaro de’ Burgondi și interogată îndelung de carabinieri, într-un final femeia cedează și povestește anchetatorilor ceea ce s-a întâmplat de fapt cu micuța nou-născută.

Fetița a fost născută chiar de tânăra română în casă cu câteva ore înainte de apelul acesteia la 118 și a făcut totul singură, scrie ziarul Corriere della Sera. Apoi ar fi încercat să o abandoneze, spunând că a găsit-o într-o cutie de carton în stradă.

Potrivit sursei citate, este posibil ca Procuratura din Pavia să dea ordin ca tânăra română să fie supusă unui examen psihiatric dar până atunci autoritățile au decis să nu ia măsuri legale împotriva femeii fiindcă fetița nu a fost deloc în pericol și nu a existat, în teorie, nicio încălcare a legii. După părerea autorităților, acesta a fost doar un strigăt disperat de ajutor din partea femeii pentru ea și pentru fiica sa nou-născută.

„Primele știri vorbeau despre un copil abandonat lângă gunoaie, apoi într-o cămară. Ar fi fost într-adevăr șocant, pentru o comunitate mică precum a noastră. Din fericire sunt bine cu toții, chiar și celălalt copil. Din partea noastră garantăm tot sprijinul, în cazul în care vor avea nevoie”, a declarat primarul localității Ferrera Erbognone, Roberto Scalabrin.

Între timp, de la spitalul San Matteo, unde fetița se află internată și la această oră cu mama sa, se transmite că amândouă sunt bine și se află în stare foarte bună de sănătate. Fetița este foarte frumoasă, cântărește 2,4 kilograme și în ciuda faptului că este posibil să fi avut parte de o naștere prematură, este foarte sănătoasă și toți parametrii vitali sunt normali.

Distribuie acest articol