Italia: Femeie română salvată de la înec de militarii de la Garda de Finanțe

O femeie română în vârstă de 36 de ani a fost la un pas de moarte prin înec după ce s-a aruncat în apa mării din zona Porto Grande a localității siciliene Siracusa.

Potrivit Siracusa Oggi, conațională noastră a fost văzută în apă, în pericol de moarte, de către câțiva pescari care au avizat imediat militarii de la Secțiune Operativă Navală a Gărzii de Finanțe din localitate. Fără să stea prea mult pe gânduri, soldații de la Finanțe au pornit în căutarea femeii cu o barcă cu motor din dotare, găsind-o în zona indicată de pescari.

După câteva peripeții, în încercarea de a o salva și a o face să urce în barcă, femeia fiind îmbrăcată și într-o stare evidentă de agitație, militarii au reușit să o pună pe româncă în siguranță și să cheme o salvare pentru a fi transportată la spital. Conform unor relatări din partea martorilor, conaționala noastră ar fi încercat să se sinucidă, iar dacă militarii de la Garda de Finanțe nu ar fi reușit să intervină în timp, femeia și-ar fi dus gestul extrem la bun sfârșit.

Reamintim, ca de obicei, tuturor românilor din Italia că avem la dispoziție linii telefonice și chat-uri online care pot ajuta oamenii să treacă peste aceste gânduri negre sau pot ajuta apropiații acestora să-i îndrume spre alegeri mai bune. Acestea sunt:

 • Telefono Azzurro (pentru persoane sub 18 ani)
   – http://www.azzurro.it
   – http://www.azzurro.it/chat.html (asistenţă prin chat)
   – Telefon 19696
 • Telefono Amico
   – http://www.telefonoamico.it
   – Telefon: 199 284 284

Tot pe teritoriul Italiei mai este în curs, proiectul ”Itaca”, care oferă ajutor, susținere, informații și instrumente utile pentru depășirea depresiei. Cei interesați pot suna la numărul verde:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

800.274.274 sau pot trimite un e-mail la linea.ascolto@progettoitaca.org

Deasemenea, Fundația IDEA(Istituto per la ricerca e la prevenzione della depressione e dell’ansia), a pus la dispoziție numărul verde: 800 538 438.

Discuțiile cu persoanele calificate, ședințele cu psihologii, au toate un caracter de confidențialitate secret, nicio informație privitoare la pacient, la afecțiunile sale sau la terapia folosită nu pot deveni publice fără acordul expres al acestuia.

Te-ar mai putea interesa și: