Italia: „Îndrăgostit nebunește de ea”, un bărbat român violează, sechestrează și amenință cu moartea o femeie

Un bărbat român a sechestrat o tânără femeie, a violat-o și lovit-o, a amenințat-o cu moartea dacă nu îi satisface poftele și dacă încearcă să scape de el. Toate acestea pentru că se declara îndrăgostit nebunește de ea. Victima a reușit să ceară ajutor telefonând la o prietenă.

În după-amiaza zilei de joi, 29 noiembrie, carabinierii din Sora, provincia Frosinone (Lazio) l-au arestat pe Guguluș Vasile, în vârstă de 35 de ani, deja cunoscut forțelor de ordine pentru alte infracțiuni comise de-a lungul permanenței sale pe teritoriul italian.

De această dată, Guguluș este acuzat de agresiune sexuală, sechestru de persoană și vătămare corporală, în dauna unei femei românce rezidentă la Roma, informează Ciociaria Oggi.

Cei doi s-au cunoscut în primele zile ale lunii noiembrie

Odată ajunsă în locuința bărbatului, femeii nu i s-a mai dat voie să plece. Încuiată în cameră, bătută ori de câte ori încerca să „evadeze”, amenințată cu moartea în caz că o va face, femeia a trebuit să suporte din partea bărbatului, care spunea că este îndrăgostit nebunește de ea, bătăi, violuri și umilințe. Până când a reușit să pună mâna pe un telefon și să sune o prietenă de-a sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Prietena femeii s-a prezentat imediat la carabinieri unde a povestit că a primit un apel telefonic în care victima plângea disperată și cerea ajutor. Militarii au început o anchetă munițioasă pentru a putea da de urma femeii sechestrate, Vasile Guguluș a fost denunțat în stare de libertate iar femeia a fost dusă la spital unde medicii au confirmat leziunile suferite.

Aflat în stare de libertate, deși cercetat pentru agresiune sexuală și sechestru de persoană, Guguluș continua să o caute pe femeie, motivând că el este încă îndrăgostit de ea. Luând act de obsesia agresorului pentru victima sa, autoritățile au decis ieri să elibereze un mandat de arestare pe numele bărbatului. Vasile Guguluș a fost în cele din urmă arestat, transportat la închisoarea din Cassino și pus la dispoziția autorității judiciare.

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.