Italia: femeie română terorizată de vecinul italian. Condamnat la un an și șase luni cu suspendare

S-a terminat în dimineața zilei de ieri, 28 iunie 2018, coșmarul conaționalei noastre, o infirmieră româncă de 40 de ani rezidentă în cartierul Borgo Rodi din localitatea italiană Ancona, care timp de circa șase luni de zile a fost hărțuită fără încetare de un bărbat italian pentru că „era deranjat de privirile ei”, în ciuda faptului că femeia nu-i dădea nici cea mai mică atenție.

Potrivit ziarului Corriere Adriatico, bărbatul italian de 52 de ani, care era vecinul femeii românce, se simțea privit de femeie și timp de luni întregi de zile ar fi făcut viața conaționalei noastre să devină un coșmar printr-o serie de atacuri la adresa acesteia: o urmărea, o amenința cu moartea, îi transmitea insulte rasiste și i-ar fi provocat pagube chiar și la mașina personală, așa cum a constatat ulterior procuratura.

Totul s-a întâmplat între lunile mai și octombrie din 2014, timp în care infermiera româncă ar fi trăit o stare continuă de teroare, fiind nevoită să schimbe chiar și turele de lucru, de frică să nu se regăsească față-n față cu vecinul său.

Toate acestea până când femeia a ajuns la limita puterilor și a decis să-l denunțe pe bărbatul de 52 de ani cu ajutorul avocatei Roberta Di Martino iar în dimineața zilei de ieri bărbatul a fost condamnat de judecătorul Alberto Pallucchini la un an și șase luni de închisoare, cu suspendare. Agresorul mai este obligat, de asemenea, să plătească femeii românce și o despăgubire de 5.000 de euro, mai scrie sursa citată.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.
Distribuie acest articol