Italia: fetiță de 2 luni răpită din spital de mama sa româncă. Femeii îi era interzis să se apropie de copil

O fetiță de numai două luni de viață, a fost internată în spitalul pediatric Meyer din Florența după ce s-a constatat că avea fractură de femur. Cei doi părinți, ambii de origine română, au primit din partea Tribunalului restricție de a se mai apropia de fetița lor. Cu toate acestea, nou-născuta a fost răpită de mama sa, care avea voie să o alăpeteze și care a fugit pierzându-și urmele, scrie Firenze Today.

Fetița a fost internată la spitalul Meyer, unul dintre cele mai renumite din Italia, cu o lună în urmă, dar în noaptea de miercuri spre joi, 22 noiembrie, a fost răpită de mama ei care avea voie doar să o alăpteze. În alte circumstanțe nu avea voie să se apropie de copil, atât mama cât și tatăl nou-născutei aveau o decizie a instanței judecătorești care le limita drepturile părintești.

Conform primelor reconstituiri, femeia în vârstă de 30 de ani a fost cea care a răpit fetița, iar până în acest moment părinții nu au fost de găsit. Ei sunt dați în urmărire de autorități, mama este acuzată de răpire iar fetița are nevoie în continuare de îngrijiri medicale. Aceasta, la externarea din spital, urma să fie dată în îngrijirea Serviciilor Sociale din Pistoia.