Italia: O fetiță de un an și 6 luni a murit după ce mama sa a lăsat-o 6 zile singură în casă

O italiancă de 37 de ani, pe nume Alessia Pifferi, a fost arestată joi, 21 iulie 2022, acuzată fiind de omor cu premeditare, după ce și-a lăsat fetița de numai un an și patru luni singură în casă timp de 6 zile. Când s-a întors acasă, femeia a găsit fetița moartă.

Tragedia s-a petrecut într-un apartament situat pe via Parea, zona Ponte Lambro din Milano (Lombardia), relatează ziarul Il Gazzettino, unde micuța de numai 18 luni a fost lăsată singură de mama ei încă de joia trecută și până în dimineața zilei de ieri, 20 iulie.

„Am lăsat-o pe pătuț după ce i-am schimbat scutecul”, le-a spus Pifferi anchetatorilor.

„Știam că se poate întâmpla asta”, a mai adăugat ea în timpul interogatoriului.

Femeia italiană a spus că, după ce a „curățat-o” și i-a schimbat scutecul, a lăsat-o pe fetiță în pătuț cu un biberon plin cu lapte lângă ea.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Paramedicii și polițiștii care au ajuns la fața locului când fetița a fost găsită fără viață spun că au găsit și o cutie cu tranchilizante care era plină pe jumătate. Personalul medical nu a mai putut face altceva decât să constate decesul.

Din cele declarate de femeie reiese că tatăl fetiței nici măcar nu știe că are un copil și că nici ea nu și-ar fi dat seama că era gravidă. Nașterea micuței ar fi avut loc în mod prematur, după numai 7 luni și jumătate de sarcină, într-o casă din Bergamo, a mai admis ea.

Procurorul Francesco De Tommasi, care conduce ancheta, a cerut judecătorului pentru investigații preliminarii să valideze arestul femeii pentru ca aceasta să rămână în închisoare pe toată durata anchetei.