Italia: Fetiță română de 3 luni își pierde viața, părinții acuză medicii italieni

O fetiță română de numai 3 luni a încetat din viață la Vittoria, în provincia Ragusa din Sicilia. Părinții români au depus o plângere împotriva medicilor italieni pe care îi acuză că au reacționat prea târziu punând în pericol viața fetiței lor, care a decedat așteptând să fie transferată la spitalul din Messina.

Fetița ar fi decedat în timpul transferului de la spitalul Vittoria la cel din Comiso de unde ar fi trebuit să fie transferată cu elicopterul la spitalul Messina, informează Ragusa Oggi. Mama și tatăl copilei, care locuiesc la Acate, acuză medicii italieni că nu și-ar fi făcut datoria cum trebuie, nu au luat mai repede hotărârea de a transfera-o, decizie care ar fi putut să îi salveze viața.

Fetița s-a născut pe data de 12 august la Taormina și avea probleme cu inima încă de la naștere. Ea fusese imediat supusă unui tratament farmacologic. Apoi, familia s-a mutat în provincia Ragusa iar fetița a arătat semne de vădită ameliorare, ceea ce s-a constatat și la vizitele medicale de control ulterioare. În ziua de 30 noiembrie, copila a dat semne că s-ar simți rău iar pe 1 decembrie părinții s-au prezentat la spitalul din Ragusa.

Medicii au ținut fetița în terapie intensivă pentru aproximativ o oră, apoi au luat decizia să o transfere la un alt spital. Pe drumul spre elicopter, copila nu a mai rezistat și a decedat. Aceasta este declarația medicilor dar părinții presupun în schimb că este vina medicilor și pentru  aceasta au apelat la sistemul judiciar.

@rotalianul