Italia: Fetiță română de 5 anișori a pierdut o mână din cauza unui șofer italian care gonea cu 230 km/oră

Un tânăr italian în vârstă de 23 de ani a fost trimis în judecată după ce, la volanul unui Mercedes, a cauzat un grav accident rutier în urma căruia unei fetițe românce de numai 5 ani i-a fost amputat un braț. Șoferul italian avea o viteză de 230 km/oră și nu s-a oprit la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor fetiței și familiei sale care se afla într-o mașină Opel Tigra.

Se întâmpla pe 24 iunie, 2017, în automobilul Opel Tigra se afla o familie întreagă de români, tatăl, Neculai Lucian Apostol, rezident la Ginosa și în vârstă de 32 de ani, soția și cei doi copii, un băiat de 10 ani și o fetiță de 5 ani. Aceștia călătoreau de-a lungul șoselei statale 7 Appia, din direcția Laterza (Taranto) spre Castellaneta. Mașina Mercedes condusă de tânărul italian, avea o viteză cu mult mai mare decât cea prevăzută de lege în momentul în care șoferul a încercat o depășire riscantă. Observând sosirea pe banda opusă a unui Renault Clio, a renunțat la depășire tamponând violent mașina Opel Tigra care a ieșit de pe șosea, a lovit un zid și s-a răsturnat de mai multe ori oprindu-se pe un teren agricol, în afara șoselei.

Șoferul român, soția și fiul cel mare au suferit numeroase leziuni și vânătăi minore, în timp ce fetiței i-a fost amputat un braț. Șoferul italian nu a oprit la locul accidentului, el a fost identificat în urma investigațiilor efectuate de carabinieri și va apărea în fața judecătorilor de la Tribunalul din Taranto pe data de 8 ianuarie, 2019.

- Continuarea articolului după publicitate -

Între timp, Irina, fetița în vârstă de 5 ani, care va trebui să trăiască toată viața cu o dizabilitate evidentă și cu necesitatea de a purta mereu o proteză, a început școala primară. Acesta nu a reușit până în prezent să depășească trauma, este închisă în sine, se simte diferită de colegii săi și este asistată de un psiholog”.

Susține publicația noastră!

SUSȚINE PUBLICAȚIA NOASTRĂ

Mai multe articole mai jos