Italia: Fetiță română de 5 anișori a pierdut o mână din cauza unui șofer italian care gonea cu 230 km/oră

Un tânăr italian în vârstă de 23 de ani a fost trimis în judecată după ce, la volanul unui Mercedes, a cauzat un grav accident rutier în urma căruia unei fetițe românce de numai 5 ani i-a fost amputat un braț. Șoferul italian avea o viteză de 230 km/oră și nu s-a oprit la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor fetiței și familiei sale care se afla într-o mașină Opel Tigra.

Se întâmpla pe 24 iunie, 2017, în automobilul Opel Tigra se afla o familie întreagă de români, tatăl, Neculai Lucian Apostol, rezident la Ginosa și în vârstă de 32 de ani, soția și cei doi copii, un băiat de 10 ani și o fetiță de 5 ani. Aceștia călătoreau de-a lungul șoselei statale 7 Appia, din direcția Laterza (Taranto) spre Castellaneta. Mașina Mercedes condusă de tânărul italian, avea o viteză cu mult mai mare decât cea prevăzută de lege în momentul în care șoferul a încercat o depășire riscantă. Observând sosirea pe banda opusă a unui Renault Clio, a renunțat la depășire tamponând violent mașina Opel Tigra care a ieșit de pe șosea, a lovit un zid și s-a răsturnat de mai multe ori oprindu-se pe un teren agricol, în afara șoselei.

Șoferul român, soția și fiul cel mare au suferit numeroase leziuni și vânătăi minore, în timp ce fetiței i-a fost amputat un braț. Șoferul italian nu a oprit la locul accidentului, el a fost identificat în urma investigațiilor efectuate de carabinieri și va apărea în fața judecătorilor de la Tribunalul din Taranto pe data de 8 ianuarie, 2019.

Între timp, Irina, fetița în vârstă de 5 ani, care va trebui să trăiască toată viața cu o dizabilitate evidentă și cu necesitatea de a purta mereu o proteză, a început școala primară. Acesta nu a reușit până în prezent să depășească trauma, este închisă în sine, se simte diferită de colegii săi și este asistată de un psiholog”.